Πάφος

Οι προκλήσεις της δημόσιας διοίκησης μετα την εποχή covid

Ανταποκριθήκαμε στις προκλήσεις της πανδημίας τους τελευταίους 22 μήνες λόγω της τεχνολογίας, ανέφερε ο Άγγελος Συρίγος, αναπληρωτής Καθηγητής και Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας σε διαδικτυακή συζήτηση  που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Νεάπολις με θέμα “Προκλήσεις και προοπτικές της δημόσιας διοίκησης μετά την εποχή του COVID – 19″.

Εκτίμησε πως όλα τα στοιχεία δείχνουν πως πλησιάζουμε προς το τέλος αυτής της ζοφερής περιόδου και ότι “πρέπει να σφίξουμε τα δόντια, και να κρατηθούμε για αυτό το επόμενο χρονικό διάστημα” .

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας αναφέρθηκε στην σημασία των μαθημάτων που μπορεί να γίνουν εξ αποστάσεως, αλλά και για τις εργατοώρες που χάνονται στις μετακινήσεις. Μίλησε όμως για την ταλαιπωρία των υποδομών, σημειώνοντας πως σε ορισμένες πυκνοκατοικημένες περιοχές των ελληνικών αστικών κέντρων,  η σύνδεση με το internet  είναι εξαιρετικά αργή.

Αναφέρθηκε επίσης στο κοινωνικό χάσμα ανάμεσα στις πλούσιες και στις φτωχές ομάδες.

O Νίκος Πολύζος αναπληρωτής Καθηγητής και πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας  σημείωσε πως για να έχουμε καλή οικονομία πρέπει να έχουμε καλή υγεία και ότι η παιδεία διαδραματίζει ρόλο και στα δύο.

Αναφέρθηκε στις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία και την παροχή υγειονομικής περίθαλψης και τις κοινωνικές συνέπειες.

Στη δική του τοποθέτηση του ο Μάριος Ψυχάλης, Λέκτορας Δημόσιων Οικονομικών του Πανεπιστημίου Νεάπολις ανέφερε πως είναι στο χέρι μας να μετατρέψουμε την πανδημική, οικονομική και περιβαλλοντική κρίση σε αναπτυξιακό εργαλείο, πραγματοποιώντας μεταρρυθμίσεις.

Σύντομο χαιρετισμό κατά την έναρξη του διαδικτυακού διαλόγου απηύθυνε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Καθ. Παντελής Σκλιάς.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button