Οικονομία

Οι πλεονασμοί φέρνουν απεργίες στις Τράπεζες

Οι Γενικές Συνελεύσεις των μελών της ΕΤΥΚ στην ΚΕΔΙΠΕΣ εξουσιοδότησαν το ΔΣ να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, περιλαμβανομένων των απεργιακών μέτρων, σε ό,τι αφορά τις «απειλές», όπως αναφέρεται, για πλεονασμούς.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν μαζική, “γεγονός που καταδεικνύει τη συσπείρωση των συναδέλφων γύρω από τη συνδικαλιστική τους Οργάνωση αλλά και την αποφασιστικότητα τους για να αγωνιστούν με κάθε τρόπο για την προστασία των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους”.

Αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια συζήτησης ήταν κοινή η θέση ότι, “δεν μπορεί η ίδια η Κυβέρνηση, η οποία στην ουσία αποτελεί τον ιδιοκτήτη της ΚΕΔΙΠΕΣ, να απειλεί για πλεονασμούς, να απειλεί να στείλει στην ανεργία εργαζόμενους, τη στιγμή μάλιστα που οι εργαζόμενοι αυτοί, όταν κατέρρευσε ο Συνεργατισμός, έμειναν στον Οργανισμό και δούλεψαν για να σταθεί στα πόδια του”.

Οι συμμετέχοντες, προστίθεται, σε μυστική ψηφοφορία ομόφωνα εξουσιοδότησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης να προχωρήσει στον περαιτέρω χειρισμό του προβλήματος και να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του, περιλαμβανομένης και της απεργίας.

“Λαμβάνοντας υπόψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού της ΚΕΔΙΠΕΣ ανήκει στις τάξεις της ΕΤΥΚ (σχεδόν το 80% ενώ οι άλλες δύο συντεχνίες έχουν μόνο από 10%), η βαρύτητα του αποτελέσματος των Γενικών μας Συνελεύσεων είναι καθοριστική και αναμφίβολα θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη από τους Διοικούντες”, αναφέρεται.

Σημειώνεται ότι η λήψη απεργιακών μέτρων, ουδέποτε ήταν αυτοσκοπός και εκφράζεται η ελπίδα στις συζητήσεις με τη Διοίκηση της Εταιρείας, το πρόβλημα θα επιλυθεί χωρίς άσκοπες και επιζήμιες αντιπαραθέσεις.

“Αν η ΚΕΔΙΠΕΣ δεν διαφοροποιήσει τη στάση της, θα προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα και αγωνιστικότητα στη λήψη απεργιακών μέτρων, χωρίς να αποκλείουμε και το ενδεχόμενο συμμετοχής στον αγώνα αυτό, του συνόλου των μελών μας σε όλες τις Τράπεζες”, καταλήγει η ανακοίνωση. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button