Περιβάλλον

Οι οικολόγοι για τον ναό στον κήπο

Τα σχέδια που υπάρχουν εδώ και χρόνια από τη Μητρόπολη Πάφου για ανέγερση καθεδρικού ναού εντός του δημόσιου κήπου της Πάφου, δεν εκφράζουν την θέληση των δημοτών, αλλά ούτε και θεωρείται θετικό από περιβαλλοντικής άποψης να καταστραφεί ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου στο κέντρο της πόλης, αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι.

Για το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών το ζήτημα της σωτηρίας του δημόσιου κήπου Πάφου είναι αδιαπραγμάτευτο, αναφέρεται στην ανακοίνωση , σημειώνοντας ότι δεν επιτρέπεται  σε κάποιους από τους εκπροσώπους  των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, Κ.Σ. ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ να ξεπουλήσουν το πράσινο που τους εμπιστεύτηκαν οι πολίτες, παραμερίζοντας περιβαλλοντικές γνωματεύσεις και πολεοδομικές μελέτες.

Οι Οικολόγοι καταγγέλλουν επίσης ότι οι υποστηρικτές της ανέγερσης καθεδρικού ναού εντός του δημόσιου κήπου, έχουν τις τελευταίες μέρες ξεπεράσει κάθε όριο δημοκρατικής αντιπαράθεσης, αφού με ύβρεις και ρατσιστικά σχόλια προσπαθούν να εκφοβίσουν όσους αγωνίζονται για τη σωτήρια του δημοτικού κήπου Πάφου, όπως υποστηρίζουν οι Οικολόγοι.

Το Κίνημα ανακοίνωσε ότι αντιπροσωπεία στελεχών, μελών και φίλων του Κινήματος, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Περδίκη, θα βρίσκονται στις 6:00 το απόγευμα έξω από το Δημαρχείο Πάφου για να φωνάξουν άλλο ένα ηχηρό «ΌΧΙ», τονίζουν,  σε ανέγερση ναού στον δημοτικό κήπο Πάφου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close