Περιβάλλον

Οι οικολόγοι απαντούν στον αρχιεπίσκοπο

Οι  δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’  προκαλούν λύπη,  οργή και αγανάκτηση σχολίασαν οι Οικολόγοι σε ανακοίνωση τους.

Αντί να προβληματιστεί για τις αντιδράσεις κομμάτων, οργανωμένων συνόλων και  του Δήμου Γεροσκήπου  πάνω στον αρχαιολογικό χώρο της παραλίας της Γεροσκήπου, ως επιχειρηματίας βλέπει μόνο το κέρδος και τον ανταγωνισμό με ανάλογα εγκληματικά συμφέροντα όπως τα δικά του σημειώνουν οι Οικολόγοι.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τονίζει ότι  στηρίζει  την εισήγηση του δήμου Γεροσκήπου για ανταλλαγή του τεμαχίου της Εκκλησίας με ανάλογης αξίας τεμάχιο στην ίδια περιοχή.

«Θεάρεστο βέβαια έργο θα ήταν ο Αρχιεπίσκοπος να παραχωρήσει στο Κράτος το τεμάχιο αυτό είτε δωρεάν – ως οφείλει – είτε στα πλαίσια της συμφωνίας που συζητείται τώρα στη Βουλή για την ανάληψη από το Κράτος της μισθοδοσίας των ενοριακών ιερέων.

Η Κυβέρνηση όμως τι κάνει; Πέραν από την επικίνδυνη απόφαση της να αποχαρακτηρίσει το τεμάχιο από αρχαίο μνημείο Β΄ Πίνακα δεν έκανε τίποτα.

Γιατί δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία να εισηγηθεί στον Αρχιεπίσκοπο ανταλλαγή η κάποια άλλη συμφωνία;

Εμείς πάντως δεν πρόκειται να φοβηθούμε από τις επιθέσεις του Αρχιεπισκόπου.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την προστασία των αρχαιοτήτων, όπως κάνουμε για δεκαετίες, όπως κάνουμε καθημερινά για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.»

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button