Οικονομία

Οι ξενοδόχοι δεν τηρούν την συμφωνία

Η συντεχνία ξενοδοχοϋπαλλήλων ΔΕΟΚ ΑΛΛΑΓΗ εκφράζει την «έντονη ανησυχία της για την καταστρατήγηση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στον κλάδο των ξενοδοχείων μεταξύ εργοδοτών και συντεχνιών από την μεγαλύτερη μερίδα των ξενοδόχων» και διαβεβαιώνει ότι θα διεκδικήσει δυναμικά τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η ΔΕΟΚ «καλεί την Υπουργό Εργασίας να παρέμβει άμεσα με στόχο την ορθή εφαρμογή όλων των άρθρων της σύμβασης.  Σε περίπτωση που θα συνεχισθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση το Συνδικαλιστικό Κίνημα».

«Αποτελεί θλιβερή εξέλιξη το γεγονός ότι οι ξενοδόχοι δεν σέβονται την υπογραφή τους ούτε κατ’ ελάχιστο σε μια συμφωνία που επιτεύχθηκε κατόπιν μεγάλης προσπάθειας και με μεγάλες υποχωρήσεις εκ μέρους του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι ερμηνείες που δίνουν στα συμφωνηθέντα τόσο ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων όσο και τα μέλη του είναι τέτοιες που ουσιαστικά οδηγούν σε πισωγύρισμα με υποβάθμιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων», σημειώνει.

Προσθέτει ότι «η πρωτοφανής επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι στον ξενοδοχειακό κλάδο θέτει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του συστήματος εργασιακών σχέσεων αλλά και την εντιμότητα και την ειλικρίνεια των οργανωμένων συνδέσμων των ξενοδόχων που ανέλαβαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις στα πλαίσια της συμφωνίας που επιτεύχθηκε για τους εργαζομένους».

Αναφέρει, επίσης, ότι διαπιστώνει «παραβίαση όλων των συμφωνηθέντων άρθρων της Συλλογικής Σύμβασης, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που παρατηρήθηκε ακόμη και μείωση απολαβών των εργαζομένων».

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button