Κύπρος

Οι νέοι το Πάσχα να διαβάσουν και να μείνουν μακριά από τις κροτίδες !

Οι γιορτινές μέρες πλησιάζουν και οι πιστοί είναι έτοιμοι να γιορτάσουν την υπέρτατη γιορτή του Χριστιανισμού, την Ανάσταση του Θεανθρώπου.

Είναι μέρες γιορτής, χαράς και κατάνοιξης, μέρες οικογενειακές, ξέγνοιαστες.

Η ανάσταση του Θεανθρώπου φέρνει την ελπίδα στην ανθρωπότητα και το φως για ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο που ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους είναι ανταγωνιστικό και απαιτητικό. Γι’αυτό οι μαθητές και ιδιαίτερα οι τελειόφοιτοι θα πρέπει να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις μέρες αυτές για να προετοιμαστούν για τις παγκύπριες εξετάσεις τους. Δεν λέμε βέβαια να μην χαρούν τις ευχάριστες στιγμές που προσφέρουν αυτές οι γιορτινές μέρες, αλλά με πρόγραμμα και μεθοδικότητα θα πρέπει να συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Γιατί μετά τις γιορτές, ο χρόνος για γνώση και μάθηση είναι ασφυκτικά σύντομος για να προετοιμαστεί κανείς με αξιώσεις για να πετύχει τους στόχους του για εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα Κύπρου και Ελλάδας. Γνώση η οποία κάνει τον άνθρωπο πιο ανοικτόμυαλο, του ανοίγει ορίζοντες για καλύτερο επαγγελματικό, οικογενειακό, κοινωνικό μέλλον αλλά, και από την αλλη μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Ένα αύριο που ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους είναι ανταγωνιστικό και απαιτητικό. Γι’αυτό οι μαθητές και ιδιαίτερα οι τελειόφοιτοι θα πρέπει να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις μέρες αυτές για να προετοιμαστούν για τις παγκύπριες εξετάσεις τους.

Αγαπητοί μαθητές, γιορτές θα έχετε να χαρείτε πολλές, αλλά ευκαιρίες για εισαγωγή στα πανεπιστήμια ελάχιστες. Γι’αυτό, αξιοποιήστε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις μέρες αυτές για επαναλήψεις και καλύτερη προετοιμασία και να είστε σίγουροι ότι οι στόχοι σας στο τέλος της χρονιάς θα ευωδοθούν

Με την ευκαιρία αυτή, κάλούμε όλους τους νέους και ιδιαίτερα τους νέους μας να μείνουν μακριά από κροτίδες, μακριά από λαμπρατζιές, καυγάδες και άλλα τέτοια παρόμοια που μόνο κακό και πόνο προξενούν στις οικογένειες και θλίψη σε όλους μας.

Καλούνται λοιπόν οι νέοι μας να προσέλθουν στις εκκλησίες αυτές τις Άγιες Μέρες. Να εκκλησιασθούν, να ευλογηθούν και να τους φωτίσει ο Θεός. Γιατί μόνο εάν είμαστε κοντά στο Θεό μπορούμε να είμαστε ασφαλισμένοι, μπορούμε να πετύχουμε στους στόχους μας, στα μαθήματα, και στις εξετάσεις μας αλλά και σ’ όλη την πορεία της ζωής μας.

Ο Θεός και η εκκλησία του, είναι οι μόνοι που μπορούν να μας κάνουν να νιώθουμε την γαλήνη, την ηρεμία και την πνευματική χαρά και ειδικά τώρα με όλες αυτές τις προσευχές, τις μελωδίες, τους βυζαντινούς ήχους και ψαλμούς, την Αναστάσιμη δοξολογία να γεμίσει η καρδιά και η ψυχή όλων μας δύναμη, ελπίδα και ανακούφιση.

Με το Θεό πάντα στις προσευχές μας και με βαθιά πίστη και προσευχή θα ζούμε σίγουρα όλοι μια πιο καλή ζωή, μια πιο επιτυχημένη επαγγελματική και εκπαιδευτική πορεία και θα χαιρόμαστε την οικογένεια μας και την πλάση γύρω μας.

Μείνετε λοιπόν, νέοι μου, κοντα στις εκκλησίες, κοντά στην οικογένεια και χαρείτε την θαλπωρή και την ζεστασιά των δικών σας ανθρώπων. Μην τους στεναχωρήσετε και προσφέρετε δάκρυ αντί χαρά στους οικείους σας από μια ανωριμότητα, επειδή “κάποιοι σας παράσυραν”, μην σκορπάτε τα χρήματα σας για να προμηθευτείτε κροτίδες και άλλα υλικά για αυτοσχέδια κατασκευάσματα.

Σκεφτείτε ότι κάθε άναμμα του φυτιλιού μιας κροτίδας μπορεί να στοιχήσει σε κάποιον από σας την παλάμη του, δάκτυλα, καμένο πρόσωπο, και στην χειρότερη μια μαυροφορεμένη μάνα, να θρηνεί τέτοιες Άγιες Μέρες, το παιδί της,

αντί να χαίρεται όπως όλες οι άλλες μανάδες. Προτού ενεργήσετε αλόγιστα, σκεφθείτε υπεύθυνα και με σεβασμό. Τόσο για εσάς όσο και για τους γύρω σας!! Χρύσανθος Η. Σαββίδης Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας ΔΗΚΟ

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close