Επικαιρότητα

Οι κοινότητες μπορούν να δώσουν ώθηση στον τουρισμό , βίντεο

Διήμερη περιοδεία σε κοινότητες της Πάφου ξεκίνησαν από  σήμερα ο υφυπουργός τουρισμού και ο επίτροπος ορεινών κοινοτήτων.

Η περιοδεία που στοχεύει στην ενημέρωση των τοπικών αρχών για τις δυνατότητες χρηματοδότησης έργων που αναδεικνύουν την μοναδικότητα τους   ξεκίνησε από τον αρχαιολογικό χώρο της Παλαίπαφου στα Κούκλια.

Το υφυπουργείο Τουρισμού και το γραφείο του επιτρόπου ορεινών κοινοτήτων εργάζονται από κοινού προκειμένου να δοθεί η αναγκαία ώθηση για την επαναδραστηριοποίηση στις μοναδικές κοινότητες της Κυπριακής υπαίθρου.

Ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδιος δήλωσε ότι η τουριστική ανάπτυξη των περιοχών αυτών είναι σημαντική, σημειώνοντας ότι μέσω του τουρισμού θα μπορούσαν να εξευρεθούν τρόποι παραμονής των κατοίκων στις κοινότητες της υπαίθρου.

Οι κοινότητες, συμπλήρωσε, μπορούν να αξιοποιήσουν κίνητρα και κονδύλια προς την κατεύθυνση αυτή σημειώνοντας ότι κάποια από τα σχέδια προβλέπουν την αναβάθμιση υφιστάμενων υποδομών ή δημιουργίας νέων υποδομών και την ψηφιοποίηση της ενημέρωσης που θα διευκολύνει τουρίστες περισσότερων εθνικοτήτων.

Ο επίτροπος ορεινών κοινοτήτων Κώστας Χαμπιαουρης σημείωσε ότι το γραφείο του συντονίζεται με το υφυπουργείο τουρισμού σε μια προσπάθεια εφαρμογής πολιτικών και δράσεων που θα στηρίξουν τις ορεινές κοινότητες. Υπάρχει, συνέχισε η προοπτική προκειμένου να αποτραπεί η εγκατάλειψη της υπαίθρου και να υπάρξει μια βιώσιμη ανάπτυξη στις περιοχές αυτές.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ και της ΕΤΑΠ Πάφου Γιώργος Μάης που συνόδευσε τους αξιωματούχους μαζί με τοπικούς αξιωματούχους σημείωσε ότι στόχος είναι η ανάπτυξη της υπαίθρου. Θα μπορούσε συνέχισε να δώσει τις αυθεντικές εμπειρίες στους επισκέπτες που λείπουν από το τουριστικό προϊόν. Αυτό θα γίνει μόνο αν οι κοινότητες καταστούν βιώσιμες, κατέληξε, θέση με την οποία συμφώνησαν και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της επαρχίας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button