Επικαιρότητα

Οι καθηγητές της ΑΛΛΑΓΗΣ τίμησαν την 1η Απριλίου

Επετειακή εκδήλωση για την  1η Απριλίου 1955 διοργάνωσε η Κίνηση Καθηγητών « Αλλαγή» Πάφου στην παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον πρόεδρο της Κίνησης Καθηγητών «Αλλαγή» Πάφου Αλκίνοο Λαζάρου. Ο κ. Λαζάρου μεταξύ άλλων ανέφερε πως σήμερα 69 χρόνια μετά από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, τιμούμε και μνημονεύουμε αυτούς που πολέμησαν κι έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας μας.

Ο αγώνας του 55, πηγή έμπνευσης για το σήμερα ήταν ο τίτλος της ομιλίας του βουλευτή του ΔΗΣΥ Περιφέρειας Λευκωσίας Δημήτρη Δημητρίου. Ο κ. Δημητρίου ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο αγώνας εκείνος ήταν η συνέχεια της ιστορίας που γινόταν πράξη, η ακλόνητη πίστη στην καταγωγή και στην ρίζα, η αυτογνωσία και ο αυτοσεβασμός στην ιστορία, η τεράστια ευθύνη απέναντι στην πατρίδα. Για αυτό είναι πως οι αγώνες του έθνους που τιμούμε σήμερα, όπως είπε, μαζί με τους άλλους δεν περιορίζονται στο να είναι θαυμαστά ιστορικά γεγονότα, πολεμικής τέχνης.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με βιντεοπροβολή « Ο Αγώνας του 1955- 1959». Στην συνέχεια το χορευτικό σχήμα « Ιεροί Κήποι» παρουσίασε  χορούς. Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε χαιρετισμό από τον πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρη Ταλιαδώρο. Ακολούθησε  απονομή τιμητικών πλακετών, στους Γεώργιο Χατζηκωστή, Νίκο Έλληνα, Χαράλαμπο Χριστοδουλίδη, Νίκο Κόκκινο, Ανδρέα Ιακωβίδη, Ιωάννη Ιωαννίδη, Χαράλαμπο Παπασάββα, Ανδρέα Γεωργιάδη, Θεοδώρο Κέλπη, Τάκη Ευθυβούλου , Χρίστο Περικέντη, Άλκη Δημητρίου  Ανδρέα Ιεροκηπιώτη, Σάββα Κόκκινο. Χριστόφορο Χατζηπιέρα, Ξανθούλα Λετυμπιώτου, Σταυρούλα Πιερή. Χατζηευτυχίου Χρίστο, Κυριάκο Τούμπα, Μνίκο Παπαντωνίου. Χριστόδωρο Παπασάββα, Παντελή Ζαμπυρίνη. Γεώργιο Ανδρέου , Σάββα Νεοφύτου, Νεόφυτο  Τζιαννάβαρο  και Ανδρέα  Κόκκινος.

Ακολούθησε αντιφώνηση εκ μέρους των ιδρυτικών στελεχών της Αλλαγής Πάφου από τον Σάββα Κόκκινο. Την εκδήλωση παρουσιάσε η καθηγήτρια Γεωργία Παπαγεωργίου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button