Πολιτική

Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Τελικά μετά από τόσα χρόνια κοινού αγώνα, οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν επίσημα μέσω του Κογκρέσου τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Με το ψήφισμα 296 χάρη σε 405 βουλευτές, η Αμερική αναγνωρίζει ταυτόχρονα ότι η Τουρκία είναι υπεύθυνη για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, των Ασσυρίων, των Ελλήνων, των Μαρωνιτών, των Συρίων, των Χαλδαίων και άλλων χριστιανικών λαών. Αυτό το ψήφισμα δεν είναι μόνο μια δικαίωση της μνήμης των θυμάτων και των επιζώντων, αλλά και μια αντεπίθεση των Δικαίων ενάντια στη βαρβαρότητα του τουρκικού καθεστώτος της εποχής που διέπραξε αυτή την πολλαπλή γενοκτονία των χριστιανικών λαών, αλλά και ενάντια στην τωρινή Τουρκία που συνεχίζει να αρνείται την ύπαρξη της γενοκτονίας και διαπράττει γενοκτονία μνήμης.

Είναι επίσης και μια όμορφη σφαλιάρα σε όλους όσους υποστήριζαν τη θέση της σύγκλισης των συμπεριφορών του Προέδρου των ΗΠΑ και του Προέδρου της Τουρκίας, διότι τώρα δύσκολα θα καταφέρουν να μας πείσουν ότι οι Αμερικανοί είναι υπέρ της Τουρκίας και κατά των Κούρδων.

Άλλωστε γρήγορα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και τις δηλώσεις της Τουρκίας ενάντια των ΗΠΑ για αυτό το ψήφισμα. Θα θυμόμαστε επίσης με ποια Προεδρία των ΗΠΑ πέρασε αυτό το ψήφισμα. Άρα το θέμα της γενοκτονίας είναι αυτό που διαχωρίζει πραγματικά τις ηθικές θέσεις των κρατών. Κι εδώ φαίνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι ΗΠΑ υποστήριξαν τους αθώους χωρίς να επηρεαστούν από τα τουρκικά lobbies που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην περάσει αυτό το ψήφισμα εκβιάζοντας το Κογκρέσο.

Ν. Λυγερός

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button