Οικονομία

Οικονομικές αστοχίες μας ωθούν στο δανεισμό

Στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης θα προσφύγει η Κύπρος σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών, για άντληση φθηνής ρευστότητας και για κάλυψη των αυξημένων αναγκών στο τομέα υγείας λόγω Κορωναϊού.
Εξήγησε ότι θα πρέπει πρώτα να κοστολογηθούν οι δαπάνες υγείας που έχουν ήδη καταβληθεί ή θα καταβληθούν στη συνέχεια, όπως η νέα μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και τα διαγωνιστικά τεστ για τον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαγνώσεις που έχουν γίνει για περιστατικά κορωνοϊού πλησιάζουν τις 90.000 από τις οποίες μεγάλο μέρος του κόστους έχει καταβληθεί από το κράτος.

Είναι με λύπη που αναγκάζομαι να σχολιάσω ότι το συντριπτικό μέρος των 90.000 τέστ του Κορωναϊού δεν έτυχε ορθής οικονομικής διαχείρισης,με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σοβαρές κοστολογικες διαφορές πτωτικής τάσεις σε σχέση με τις αρχικές τιμές, από την έναρξη των διαγνωστικών εξετάσεων.

Επίσης άξιο σχολιασμού, είναι και το γεγονός ότι από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα, συγκεκριμένοι κύκλοι, έχουν υποβάλει κλιμακωτά φθηνότερες προσφορές πέραν του 50% από την αρχική  τιμή.

Μετά από αυτή την κρίσιμη ουσιαστικά περίοδο, το κράτος αναγκάζεται να ζητήσει δανεισμό, όπου σημαντικό μέρος του, θα είναι η κάλυψη μερικών και μόνο προσφοριοδοτών.

Ζήνωνας Ζήνωνος πρόεδρος Τ.Ε. ΔΗΚΟ Γεροσκηπου

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close