Περιβάλλον

Οικολογικές δράσεις της ΑΚΤΗΣ

Το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ το 2021 επισκέφθηκε εθελοντικά και πρόσφερε δράσεις εκπαίδευσης σε 126 σχολεία σε όλη την Κύπρο, ενώ χθες η πρώτη δράση της χρονιάς πραγματοποιήθηκε στο Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Μεσόγης.

Τα παιδάκια άκουσαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό, για την ανακύκλωση των σκουπιδιών, για την ανακύκλωση του τηγανέλαιου που χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας, για τα σκουπίδια της θάλασσας, αναφέρει η ΑΚΤΗ. 

Σύμφωνα με την υπεύθυνη δικτύωσης της ΑΚΤΗΣ Άννα Τσέλεπου, είδαν ταινίες, φωτογραφίες, ρώτησαν, συζήτησαν και έμαθαν για το δικαίωμα όλων μας σε ένα καθαρό περιβάλλον, αλλά και για τις υποχρεώσεις μας και για το τι μπορεί να κάνει ο καθένας από εμάς, κι ας είναι μικρός στην ηλικία. Γιατί η αγάπη για την φύση δεν έχει ηλικία, όπως είπε.

Η κ. Τσέλεπου  αναφερόμενη στη χθεσινή δράση δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως έζησαν μια υπέροχη ώρα μέσα στην αγάπη και την τρυφερότητα των μικρών παιδιών, αλλά και στάλθηκαν μηνύματα από τα μικρά παιδιά όπως “όποιος κόβει δέντρα να πάει φυλακή” , “όποιος λερώνει τη θάλασσα να μην τον κάνουμε παρέα” και “παίρνουμε τα σκουπίδια που δημιουργήσαμε στην παραλία πίσω μαζί μας”. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button