Πάφος

Οδηγούσε έχοντας κάνει χρήση

Άλλη μια οδηγός  στην Πάφο εντοπίσθηκε πίσω από το τιμόνι έχοντας κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η οδηγός αυτοκινήτου ηλικίας 28 ετών, εντοπίστηκε γύρω στη μια τα ξημερώματα σήμερα να διακινείται σε περιοχή της Πάφου. Αφού το όχημά της ανακόπηκε για έλεγχο από μέλη της Τροχαίας Πάφου, διαπιστώθηκε ότι η 28χρονη παραβίαζε το διάταγμα κυκλοφορίας, αφού δεν είχε οποιονδήποτε πιστοποιητικό στην κατοχή της που να δικαιολογεί τη διακίνησή της κατά τον πιο πάνω χρόνο και καταγγέλθηκε εξωδίκως, ενώ σε προκαταρκτικό έλεγχο νάρκοτεστ που της έγινε, η ένδειξη ήταν θετική.

Ακολούθως, η ίδια και το όχημά της μεταφέρθηκαν στην Τροχαία Πάφου για τα περαιτέρω. Τις τελευταίες μέρες στην Πάφο έχουν καταγγελθεί άλλοι δυο οδηγοί που  εντοπίσθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Ουσίες όπως τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη μείωση της νοητικής και ψυχολογικής προσπάθειας που καταβάλλεται κατά την οδήγηση και στη μείωση της απόδοσης και των ικανοτήτων του οδηγού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίας σύγκρουσης.

Η Αστυνομία Κύπρου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο φαινόμενο αυτό και επικεντρώνει τις προσπάθειες της για αντιμετώπιση του προβλήματος με καθημερινούς ελέγχους και εκστρατείες, αλλά και με διαρκή ενημέρωση του κοινού, με στόχο την αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button