Επικαιρότητα

Ξενοδοχεία ζητούν να μην πληρώσουν τέλη διανυκτέρευσης

Τέσσερα ξενοδοχεία στα δημοτικά όρια Πάφου τα οποία είχαν σχεδόν αποκλειστική συνεργασία με τον τουριστικό οργανισμό που κατέρρευσε την Thomas Cook , ζητούν από την τοπική αρχή να μην καταβάλουν τα τέλη διανυκτερεύσεως για τους τελευταίους πελάτες της εταιρείας.

Ενώπιων του δήμου Πάφου υπάρχει ήδη επιστολή από δυο μονάδες που αξιώνουν να μην πληρώσουν ποσό κοντά στις 30 χιλιάδες ευρώ ενώ αν ο δήμος ικανοποιήσει το αίτημα αυτό φαίνεται ότι άλλα δυο ξενοδοχεία θα υποβάλουν ανάλογο αίτημα. Η ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου στην τελευταία της συνεδρία δεν έλαβε ξεκάθαρη απόφαση.

Στο σώμα φαίνεται να κυριαρχούν δυο τάσεις. Μια που υποστηρίζει ότι επειδή οι μονάδες είχαν κάποιες απώλειες θα πρέπει να «ελαφρυνθούν» από την τοπική αρχή και μια πιο «σκληρή» με βάση την οποία αφού οι τουρίστες ήρθαν για διακοπές και διανυκτέρευσαν στα ξενοδοχεία θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά και το τέλος διανυκτέρευσης το οποίο έχει μειωθεί και δεν υπερβαίνει τα 90 σεντ ανά τουρίστα ανά βραδιά παραμονής στις μονάδες.

Το θέμα θα επανέλθει σε επόμενη συνεδρία του σώματος.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button