Οικονομία

Ξεκλείδωσε μερικώς η οικονομία

Επαναλειτουργούν σήμερα διάφοροι κλάδοι της οικονομίας δίνοντας ανάσες στους πολίτες και στην οικονομία. Πιο συγκεκριμένα από το πρωί επαναλειτουργούν:

Επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων
-Πρακτορεία τυχερών παιγνίων, μόνο για σκοπούς συμπλήρωσης του δελτίου, χωρίς τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων
-Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι
-Επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες μαθητές Δημοτικού, Γ’ Λυκείου και Τεχνικών Σχολών (Δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία)
-Η Θεία Λειτουργία στους χώρους θρησκευτικής λατρείας τελείται με την παρουσία πιστών με μέγιστο αριθμό προσώπων μέχρι 50 άτομα, τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων
-Επίσης θα υπάρχει αύξηση αριθμού ατόμων για επισκέψεις σε οικίες, σε τέσσερα (4) άτομα.

Αθλητισμός

Από τις 8 Φεβρουαρίου θα επιτρέπεται η ατομική προπόνηση όλων των αθλημάτων σε ανοικτές υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκα, γραμμικά πάρκα και παραλίες, με μέγιστο αριθμό 5 αθλούμενων, ανεξαρτήτου ηλικίας, περιλαμβανομένου του προπονητή/γυμναστή (4 αθλούμενοι+1 προπονητής/γυμναστής).

Παράλληλα, όσο αφορά το πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας, επιτρέπονται από τις 8 Φεβρουαρίου οι ομαδικές προπονήσεις.

Για τις υπόλοιπες Κατηγορίες των πρωταθλημάτων της ΚΟΠ, επιτρέπεται από τις 8 Φεβρουαρίου η ατομική προπόνηση χωρίς σωματική επαφή και για σκοπούς εκγύμνασης/φυσικής κατάστασης σε ομάδες των 5, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή/γυμναστή. Στα γήπεδα ποδοσφαίρου δύνανται να προπονούνται ταυτόχρονα 3 ξεχωριστές σταθερές ομάδες των 5 ατόμων (περιλαμβανομένου του προπονητή).

Θέατρα και σινεμά

Από τις 8 Φεβρουαρίου επιτρέπεται η λειτουργία των κλειστών θεάτρων και των κινηματογράφων με μέγιστο αριθμό θεατών τα 50 άτομα.

Οι πολίτες που επιθυμούν να μεταβούν σε θέατρα και κινηματογράφους πρέπει να αποστέλλουν sms στο 8998, με επιλογή του αριθμού 9.

Τι ισχύει για αφίξεις στην Κύπρο από το Σάββατο

Αλλαγές αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο αναφορικά και με τις αφίξεις στην Κύπρο, για καλύτερη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα από το Σάββατο 6 Φεβρουάριο, όσοι φτάνουν στην Κύπρο από χώρες Κατηγοριών Α και Β, πρέπει αυτοπεριορίζονται για 72 ώρες και διενεργούν εργαστηριακό έλεγχο PCR μετά και τη λήξη του αυτοπεριορισμού, 72 ώρες μετά δηλαδή.

Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση των επιβατών από χώρες της Κατηγορίας Β να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ κορωνοϊού με ισχύ 72 ωρών.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button