Επικαιρότητα

Ξεκινούν τα έργα στους αρχαιολογικούς χώρους

Τις επόμενες μέρες αρχίζουν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου της ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων της Κάτω Πάφου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου κατακύρωσε τον Δεκέμβριο το Διαγωνισμό στην ανάδοχο εταιρεία  «Μiltiades Neophytou Civil Engineering Contractors&Developments Ltd» με  το ποσό των €2.022.000, πλέον Φ.Π.Α. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν σε δυο τρεις μέρες και θα ολοκληρωθούν εντός 8 μηνών.

Ο Δήμος Πάφου, μετά από συνεννόηση και έγκριση από  τον αρμόδιο Υπουργό Γιάννη Καρούσο είχε αναλάβει την ολοκλήρωση του έργου και την επαναπροκήρυξη των προσφορών προκειμένου να αποπερατωθεί το έργο. 

πρώτος Διαγωνισμός προκηρύχθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 από το Τμήμα Δημοσίων Έργων και τον Φεβρουάριο του 2016 υπογράφηκε συμβόλαιο μεταξύ του Τμήματος Δημοσίων Έργων και του επιτυχόντος προσφοροδότη . Οι κατασκευαστικές εργασίες άρχισαν τον Οκτώβριο του 2016, διακόπηκαν όμως τον Μάϊο του 2018 λόγω σοβαρών προβλημάτων στην πρόοδο των εργασιών.  

Τον Ιανουάριο του 2019, το Τμήμα Δημοσίων Έργων ανέλαβε την ολοκλήρωση του έργου μέσω των υπεργολάβων, όμως οι σχετικές εργασίες δεν μπορούσαν να προχωρήσουν παραγωγικά και διακόπηκαν εκ νέου τον Φεβρουάριο του 2020. Στη συνέχεια, ο Δήμος Πάφου, κατόπιν συνεννόησης με  τον αρμόδιο Υπουργό Γιάννη Καρούσο, διεκδίκησε και πήρε την εκχώρηση του έργου για να το προσφοροδοτήσει και να το ολοκληρώσει.

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button