Επικαιρότητα

Ξεκινά ο συνδετήριος της βιοτεχνικής

Ένα πολύ σημαντικό έργο για ολόκληρη την χαμηλή περιοχή της Πάφου, και όχι μόνο για τον δήμο Πάφου, στα όρια του οποίου θα κατασκευασθεί, εισέρχεται σε φάση υλοποίησης. Πρόκειται για την γέφυρα της βιοτεχνικής περιοχής του δήμου Πάφου που θα ενώνει απευθείας τα δημοτικά όρια Πάφου με την βιοτεχνική.

Η μοναδική πρόσβαση στην βιοτεχνική περιοχή του δήμου Πάφου αυτή την στιγμή είναι μέσω του δήμου Γεροσκηπου.

Ο συνδετήριος δρόμος της βιοτεχνικής περιοχής, το κόστος του οποίου υπολογίζεται κοντά στα πέντε εκατομμύρια ευρώ, ήταν ένα από τα έργα που είχε ανασταλεί η εκτέλεση τους μετα την τραπεζική κρίση του 2013. Έξι χρόνια μετα το έργο είναι ξανά σε φάση υλοποίησης αφού έχει προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός.

Ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος εξέφρασε την ευαρέσκεια του για τις εξελίξεις και εκτίμησε ότι μέχρι τον Μάιο θα στηθεί το εργοτάξιο για την ολοκλήρωση του έργου σε περίοδο 18 μηνών. Ο δρόμος αυτός θα βοηθήσει όχι μόνο την αποκομμένη βιοτεχνική περιοχή είπε αλλά θα συνδέει και με ένα δεύτερο δίκτυο τους δήμους Πάφου και Γεροσκηπου αποφορτίζοντας το κύριο οδικό δίκτυο και δίνοντας την ευκαιρία για ανάπτυξη και της περιοχής βόρεια της βιοτεχνικής προς

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close