Επικαιρότητα

Ξεκινά ο δρόμος Πάφου- Πόλης

Στον τελικό στάδιο αξιολόγησης των προσφορών βρίσκεται η πρώτη φάση του  δρόμου  Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη  Καρούσο.

Σε μια εβδομάδα όπως ανακοίνωσε αναμένεται να είναι έτοιμη η επιτροπή αξιολόγησης με την απόφαση της. Αν όλα πάνε καλά, συνέχισε,  θα προχωρήσει η προσφορά, θα κατακυρωθεί στον επιτυχόντα προσφοροδότη και θα προχωρήσει το έργο, ενώ προανήγγειλε ότι σχεδόν ταυτόχρονα αρχίζουν οι διαδικασίες και για την δεύτερη φάση από το Στρουμπι μέχρι την Πόλη Χρυσοχους.

Ο  κ. Καρούσος επιθεώρησε το πρωί την παράκαμψη που έγινε παρά την κοινότητα Γιόλου  συγχαίροντας παράλληλα το Τμήμα Δημοσίων Έργων για τη σύντομη αποπεράτωση της, αλλά και για την άμεση εξεύρεσης λύσης προς διευκόλυνση των διερχόμενων οδηγών.

Τώρα, συνέχισε, “μπορούμε να δουλέψουμε απρόσκοπτα για να επανέλθει ο δρόμος Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς παρά την κοινότητα Γιόλου μετά την καθίζηση που υπέστη λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών και να επανέλθει ο δρόμος με μια ολοκληρωμένη και μόνιμη λύση”.

Σε  δηλώσεις ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή ευχαρίστησε τον Υπουργό Μεταφορών για την παρουσία του στην περιοχή προκειμένου να δει κατ΄ιδίαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο υφιστάμενος δρόμος Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς.

Πρόσθεσε πως το συντομότερο δυνατό πρέπει να κατακυρωθούν οι προσφορές για τον καινούργιο δρόμο, προσθέτοντας, ωστόσο, πως πρέπει να προχωρήσει και η β’ φάση του καινούργιου δρόμου και να φτάσει ο δρόμος μέχρι και την Πόλη Χρυσοχούς. Παράλληλα, συνέχισε, χρειάζεται η β΄ φάση της αναβάθμισης του υφιστάμενου δρόμου, η οποία θα ξεκινήσει το 2020.

Ο κ. Παπαχριστοφή αναφέρθηκε ακολούθως στην άρτια συνεργασία του Δ. Πόλης Χρυσοχούς με τον Υπουργό Μεταφορών, σημειώνοντας πως τον έχει ενημερώσει και εξέφρασε την ελπίδα, όπως όλα τα προβλήματα που άπτονται του Υπουργείου του να προχωρήσουν κανονικά.

Από την πλευρά του ο κοινοτάρχης Γιόλου Σταύρος Βραχνός, ευχαρίστησε τον Υπουργό Μεταφορών, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου του, τον Επαρχιακό λειτουργό του Τμήματος Δημοσίων Έργων αλλά και όλο το προσωπικό που εργάστηκε στον δρόμο για τη σύντομη αποπεράτωση της παράκαμψης σε διάστημα μερικών ημερών.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button