Αθλητικά

Ξεκινά αύριο το Ράλι Κύπρου

Με τη συμμετοχή 24 πληρωμάτων, αρχίζει αύριο το απόγευμα το Ράλι Κύπρος, το οποίο λόγων περιορισμών της πανδημίας του Covid-19 δεν περιλαμβάνεται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC), αλλά στο Πρωτάθλημα Ράλι της Μέσης Ανατολής και στο εθνικό πρωτάθλημα.


 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση των διοργανωτών, η εκκίνηση θα δοθεί το απόγευμα της Παρασκευής, 16 Οκτωβρίου στις 17:00 από το χώρο του Service Park. Για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα την εκκίνηση δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν θεατές, ενώ επίσης για πρώτη φορά απαγορεύεται η είσοδος στο Service Park αλλά και η διέλευση θεατών από τα σημεία εκκίνησης και τερματισμού των ειδικών διαδρομών.
 
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν με ασφάλεια από την εξέδρα την τελευταία διαδρομή του αγώνα, η οποία είναι η Eneos Super Special Stage που θα γίνει στην Achna Speedway την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου και ώρα 14:00. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι απονομές.
 
Το Ράλι Κύπρος 2020 περιλαμβάνει συνολικά έντεκα ειδικές διαδρομές οι οποίες κατά 97% είναι χωμάτινες. Έξι διαδρομές θα γίνουν το Σάββατο (17/10) και πέντε την Κυριακή (18/10).
 
Οι Σαββατιάτικες διαδρομές κινούνται στα δυτικά της επαρχίας Λευκωσίας στους πρόποδες του Τροόδους και είναι οι Thomason Machinery Άγιος Επιφάνιος, Sigan Ξυλιάτος και Anco Ασίνου, με δύο περάσματα, πρωί και μεσημέρι.
 
Οι διαδρομές της Κυριακής είναι οι Cablenet Λεύκαρα και Smartway Αναλυόντας, που επίσης θα γίνουν δύο φορές, πριν την Eneos Super Special.
 
Η Λίστα Εκκίνησης
 
Στην Κύπρο βρίσκεται ο ρέκορντμαν νικών του εθνικού μας αγώνα, ο Καταρινός Nasser Al-Attiyah, που ψάχνει την έβδομη νίκη της καριέρας του στον εθνικό μας αγώνα – έχει κερδίσει και εννιά φορές το Ράλι Τρόοδος. Ο Nasser θέλει φέτος το 10ο σερί Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής και 16ο της καριέρας του. Έχει ήδη κερδίσει το Ράλι Ομάν. Θα αγωνιστεί με συνοδηγό το Γάλλο Baumel και αυτοκίνητο Volkswagen Polo R5.
 
Την κυριαρχία του οδηγού από το Κατάρ απειλεί η εγχώρια αφρόκρεμα του αθλήματος. Ο προπέρσινος νικητής Σίμος Γαλαριώτης, ο περσινός Πρωταθλητής Κύπρου Πέτρος Παντελή, ο ταλαντούχος Αλέξανδρος Τσουλόφτας, ο νικητής του αγώνα το 2007 Χαράλαμπος Τιμοθέου και ο περσινός δευτεραθλητής Κύπρου, Παναγιώτης Γιάγκου, όλοι τους με αυτοκίνητα προδιαγραφών R5. Με ίδιου τύπου αγωνιστικό θα τρέξει και ο Abdullah Al-Rawahi από το Ομάν, που ήταν δεύτερος στον αγώνα της πατρίδας του και είναι δεύτερος στο πρωτάθλημα.

νων των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω της πανδημίας, συνεχίζουν να προσφέρουν την ιατρική τους εξειδίκευση και εμπειρογνωμοσύνη σε ασθενείς στην Κύπρο, μέσω τηλεδιάγνωσης.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button