Πολιτική

Ξεκάθαρο μήνυμα της Ελλάδας προς την Τουρκία

Τη θέση ότι η τουρκική προκλητικότητα δεν αποτελεί ένδειξη ισχύος, αλλά αδυναμίας, εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της έκτακτης συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), ενώ παράλληλα εξήγγειλε τον στενό συντονισμό Ελλάδας και Κυπριακής Δημοκρατίας για τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων απέναντι στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.
«Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι και πρέπει να αισθάνονται απόλυτα ασφαλείς», υπογράμμισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ενώ ανέδειξε την ενισχυμένη διπλωματική θέση της χώρας, την οποία χαρακτήρισε ως «πιο ισχυρή από ποτέ άλλοτε», μέσω των ερεισμάτων και των συμμαχιών που έχει διαμορφώσει σε διεθνές επίπεδο.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με αντικείμενο την από κοινού διαμόρφωση των επόμενων κινήσεων Αθήνας και Λευκωσίας, σε διπλωματικό επίπεδο.

«Συμφωνήσαμε να προετοιμάσουμε το έδαφος έτσι ώστε την επόμενη εβδομάδα, η Σύνοδος Κορυφής να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις ακόμα και κυρώσεις έναντι της Τουρκίας αν επιβεβαιωθεί ότι έχει προχωρήσει σε γεώτρηση», είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και το Διεθνές Δίκαιο, πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό θα έχει συνέπειες.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button