Επικαιρότητα

Ξεκάθαρα μηνύματα προέδρου , αρχιεπίσκοπου από την Πάφο

Μηνύματα για το Κυπριακό έστειλαν από την Πάφο, κατά την τελετή των Θεοφανίων,  ο πρόεδρος της δημοκρατίας Νίκος  Αναστασιάδης και ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης αφού ευχήθηκε στον λαό καλή χρονιά επανέλαβε ότι οι ευάλωτες ομάδες θα λάβουν το μέρισμα που τους αναλογεί από την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Για το Κυπριακό σημείωσε ότι καταβάλλονται συνεχώς προσπάθειες μέσα από τον διάλογο να επιτευχθεί μια λύση που θα φέρει την ειρήνη και σταθερότητα και θα δώσει την δυνατότητα μέσα από τις προσπάθειες που καταβάλλονται να διασφαλισθούν οι βασικές ευρωπαϊκές αρχές, να κατοχυρωθεί το διεθνές  δίκαιο. Ευχήθηκε επίσης ότι η Τουρκία θα κάνει τα αναγκαία βήματα ώστε  νέα κατάσταση που θα προκύψει , όπως είπε,  θα είναι ένα λειτουργικό κράτος , κυρίαρχο και ανεξάρτητο και θα ανήκει στους νόμιμους κατοίκους του. Για να δημιουργηθούν οι προοπτικές κατέληξε για ένα ευοίωνο μέλλον.

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μια λύση που θα μετατρέπει την χώρα, κατέληξε, σε υποχείριο της όποιας τρίτης χώρας ή λύση που να προνοεί εγγυήσεις , παρουσία ξένων στρατευμάτων, δικαιωμάτων που στην ουσία καταστρατηγούν κάθε δημοκρατική αρχή.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα φτάσει η ώρα που ανάλογες τελετές με αυτή που έγινε σήμερα στην Πάφο θα γίνουν και στα κατεχόμενα μέρη της Κύπρου. «Θα δώσει ο θεός», είπε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τονίζοντας ότι ωριμάζει ο χρόνος. Ο ίδιος είπε βλέπει να έρχονται καλύτερες καταστάσεις και διαφώνησε με όσους υποστηρίζουν «κάθε πέρσι και καλύτερα».

Εξήρε κυρίως τις τριμερείς συναντήσεις με γειτονικά κράτη λέγοντας ότι η μικρή Κύπρος μόνη της είναι ανίσχυρη αλλά με την βοήθεια και των συμμάχων της γίνεται περισσότερο ισχυρή. Με μια συνετή πολιτική είπε τα πράγματα θα εξελιχθούν καλύτερα.  Ο λαός είναι εργατικός, χαλκέντερος και αγωνιστής και θα μείνει στις αγωνιστικές επάλξεις μέχρι το τέλος, κατέληξε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. «Θα έρθει η ώρα που θα πάμε παντού, δεν βιαζόμαστε, θα αγωνιζόμαστε μέχρι το τέλος.»

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button