Οικονομία

Νομοσχέδια για γονική άδεια

Στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο οδηγούνται τις επόμενες μέρες τα νομοσχέδια που αφορούν την Τηλεργασία, τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, τη Γονική Άδεια, έτσι ώστε να κατατεθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση και ακολούθως να οδηγηθούν στη Βουλή προς ψήφιση, δήλωσε την Πέμπτη η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία σημείωσε πως για το θέμα του Εθνικού Κατώτατου Μισθού εκκρεμούν ακόμα κάποιες συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους. 

Σε δηλώσεις της, μετά την τελετή που πραγματοποιήθηκε στη ΣΕΚ στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους σε εργατικά ατυχήματα και από επαγγελματικές ασθένειες, η αρμόδια Υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι τέλος Μαΐου θα εφαρμοστεί η ρύθμιση που αφορά στον Εθνικό Κατώτατο Μισθό. 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις διαδικασίες που αφορούν στα εργασιακά ζητήματα, είπε ότι μετά από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας έχουν τεθεί όλα σε τροχιά υλοποίησης. 

Ανέφερε ότι πρόσφατα έγινε συνάντηση στο Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα για τα θέματα τα οποία είχαν αναδείξει ως πολύ σημαντικά και συγκεκριμένα τα θέματα του Εθνικού Κατώτατου Μισθού, τα θέματα της Γονικής Άδειας, της Τηλεργασίας και της νομοθεσίας που αφορά τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης. 

 «Είχαμε αναλάβει», εξήγησε, «ότι θα προχωρούσαμε στην υλοποίηση τους, αλλά και τη συγγραφή των νομοσχεδίων, τα οποία είναι απαραίτητα έτσι ώστε να υλοποιηθούν. Μετά από αρκετές διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους -και πρέπει να τους ευχαριστήσω για τη συνδρομή τους και τη θετική αντιμετώπιση όλων αυτών των θεμάτων- και με τη δική τους βοήθεια, βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε ένα τελικό στάδιο και ο στόχος μας είναι τις επόμενες μέρες να οδηγηθούν τα νομοσχέδια στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο, έτσι ώστε να κατατεθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο να εγκριθούν και ακολούθως να πάνε στη Βουλή».

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button