Επικαιρότητα

Νεογέννητα στο πάρκο των ζώων της Πέγειας, βίντεο

Μεγάλο πλήγμα δέχθηκε στην διάρκεια της πανδημίας το πάρκο ζώων και πουλιών της Πέγειας που παρέμεινε κλειστό για έξι και πλέον μήνες.

Από την περασμένη δευτέρα λειτούργησε ξανά και όπως δήλωσε ο κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου Ιούλιος Χριστοφόρου το πάρκο έχει εμπλουτισθεί με αγριόσκυλα της Αφρικής ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται η άφιξη ρινόκερων, καμηλοπαρδάλεων, αντιλόπες , γαζέλες και ελάφια αλλά και ασιατικές αρκούδες.

Για πρώτη φορά φέτος το ζευγάρι των λευκών λιονταριών κατάφεραν να μεγαλώσουν χωρίς την βοήθεια του προσωπικού του πάρκου δυο νέα λιονταράκια, ενός αρσενικού και ενός θηλυκού . Το ίδιο συνέβη και με το ζευγάρι των Τίγρεων που επίσης μεγαλώνουν με επιτυχία δυο μικρά.

Ο Ιούλιος Χριστοφόρου ανέφερε ότι το προηγούμενο διάστημα γεννήθηκαν στον κήπο και αλλά ζώα, πίθηκοι, καμήλες και πολλά είδη πουλιών, κυρίως παπαγάλοι.  Ο κ. Χριστοφόρου στάθηκε ιδιαίτερα στην εκκόλαψη αυγών δυο πολύ σπάνιων  ειδών  παπαγάλων  της Αυστραλίας που αναπαράγεται για πρώτη φορά με επιτυχία εκτός Αυστραλίας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button