Επικαιρότητα

Νεκρά άλογα στα Βρέτσια

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες προβαίνει το κόμμα για τα ζώα με αφορμή τον εντοπισμό νεκρού αλόγου, σε κατάσταση σήψης, σε χωράφι στα Βρέτσια.

Το κόμμα για τα ζώα Κύπρου υποστηρίζει ότι κάθε χρόνο δεκάδες άλογα που αποσύρονται από τον Ιππόδρομο τυγχάνουν κακομεταχείρισης και τελικά εγκαταλείπονται με το τέλος τους να μην είναι αυτό που τους αρμόζει.  Το κόμμα για τα ζώα αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν αυτά τα άλογα που θα έπρεπε να τρέχουν και να ζουν ανέμελα και περήφανα , έτρεξαν στις κούρσες στοιχημάτων στις οποίες κάποιοι ίσως έβγαλαν εκατομμύρια , όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και να καταλήγουν σε αυτό τον ατιμοτικό τρόπο θανάτου τους και με τα χειρότερα γεράματα.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου ενημέρωσε τις κτηνιατρικές Υπηρεσίες Πάφου και ζητούν να εξετασθεί αν έφερε μικροτσίπ. Ζητούν επίσης να εξεταστεί και να γίνει άμεσα νεκροψία από κτηνίατρο για να υπάρξει φως για την αιτία θανάτου του αλόγου. Κάλεσαν επίσης τον  Υπουργό Γεωργίας να δώσει οδηγίες και να εξεταστούν όλες οι λεπτομέρειες όσον αφορά τον Ιππόδρομο, την ευημερία των αλόγων και που καταλήγουν αυτά άλογα στο τέλος της  υπηρεσίας τους.

Το κόμμα για τα ζώα αξιώνει επίσης το κράτος να δημιουργήσει χώρους για αυτά τα άλογα (ίσως και σε συνεργασία με την Ιπποδρομιακή Αρχή) για να έχουν καλά γεράματα.  Το κόμμα για τα ζώα ζήτησε επίσης να  διερευνηθούν  πληροφορίες που κατέχει  ότι άλογα στέλνονται σε συγκεκριμένο Ζωολογικό Κήπο ζωντανά για να γίνουν τροφή στα λιοντάρια.

Επικαλείται επίσης πληροφορίες  ότι στην περιοχή του χωριού Βρετσια υπάρχουν και άλλα ‘εγκαταλειμμένα’ άλογα τα οποία οι κηδεμόνες που δεν μπορούν να αντέξουν το οικονομικό βάρος για την φροντίδα τους, τα αφήνουν ελεύθερα στην περιοχή μέχρι να πεθάνουν μαρτυρικά από την πείνα, την δίψα και την εξάντληση.

Ζητά επίσης να γίνει έρευνα για το θέμα της εμπορίας αυτών των αλόγων. Τα άλογα αυτά  αγοράζονται για 100 ευρώ , σύμφωνα με το κόμμα για τα ζώα, και συνήθως από πολίτες που δεν έχουν ιδέα για το πως να φροντίσουν ή να διατηρήσουν τέτοια άλογα. Κάλεσαν επίσης την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου όπως άμεσα φροντίσουν να γίνει ταφεί του ζώου και ταυτόχρονα σε συνεργασία με την Υπηρεσία Θήρας να γίνουν έρευνες για πληροφορίες που αναφέρουν ότι στην συγκεκριμένη περιοχή  διεξάγεται συστηματικά παράνομο κυνήγι και παράνομη υλοτομία.

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα συνεχίσει να πιέζει, καταλήγει η ανακοίνωση, και να φανερώνει τις πτυχές που αφορούν κακοποιήσεις ζώων.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button