Κύπρος

Να ενταθούν οι έλεγχοι στα γηροκομεία

Το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας με αφορμή τον εντοπισμό 37 κρουσμάτων κορωνοϊού στο Σωκράτειο Μέλαθρον Ευγηρίας στην Λεμεσό, τονίζει ότι το κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του με την διεξαγωγή περαιτέρω ελέγχων στα γηροκομεία ώστε να διαφανεί αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας, ενώ κάνει λόγο για ηλικιακό ρατσισμό.


 
Σε δηλώσεις του  ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας Δήμος Αντωνίου αναφέρει ότι «πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του το κράτος, να έρθει να αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό στα Επαρχιακά Γραφεία Ευημερίας, να πολλαπλασιάσουν τους ελέγχους αυτή την περίοδο όσο έχουμε μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων, να δώσει την ευκαιρία να γίνονται δωρεάν τεστ στα γηροκομεία γιατί τα ιδρύματα έχουν λιγοστούς πόρους, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στις υποδομές όπου διαμένουν ηλικιωμένοι».
 
Σημείωσε την ανάγκη, όπως εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα γηροκομεία αφού τώρα γίνονται μόνο μια ή δύο φορές τον μήνα, κάτι που δεν είναι αρκετό.
 
Σε σχέση με το συγκεκριμένο γεροκομείο όπου εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα, ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι «δεν γίνεται να έγινε ένας έλεγχος στις 3 του μήνα και μετά πήγαμε στις 30 του μήνα να κάνουμε τον δεύτερο. Σε αυτό το μεσοδιάστημα τηρούνταν τα μέτρα; Φάνηκε ξεκάθαρα ότι ίσως κάτι να παρέλειψαν και μολύνθηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Άρα πρέπει να επιβληθούν κάποια μέτρα, να υπάρχει έλεγχος για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτό το κακό».

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button