Πάφος

Να ανοίξουν τα ξενοδοχεία για τους Κύπριους

Έκκληση προς το Κράτος απευθύνει ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου να επιτρέψει στους Κύπριους να επισκέπτονται τα ξενοδοχεία και να προχωρήσει τάχιστα το πρόγραμμα εμβολιασμού των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Ο  πρόεδρος του συνδέσμου  Θάνος Μιχαηλίδης δήλωσε ότι μόνο  έτσι θα γίνει εφικτή η σωστή επανεκκίνηση της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.  Τα πλείστα ξενοδοχεία της επαρχίας Πάφου είναι κλειστά, είπε,  σημειώνοντας πως αυτή την περίοδο λειτουργούν  μόνο δέκα  ξενοδοχειακές μονάδες.

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα σαν βιομηχανία  συνέχισε, εστιάζεται στο γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη αστάθεια στην τουριστική βιομηχανία παγκοσμίως, διότι δεν υπάρχουν  ακόμη ξεκάθαρες ημερομηνίες επανεκκίνησης του τουρισμού. 

Ακόμη, συμπλήρωσε, και για τη Βρετανία, που αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά για την επαρχία Πάφου και που αναμένεται να  ξεκινήσει στα μέσα του Μαΐου, θα πρέπει να διασαφηνιστεί παράλληλα ότι  η Κύπρος θα είναι μια από τις χώρες που θα μπορούν να έρχονται οι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς να χρειάζονται να μπουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους. 

Τα ξενοδοχεία , ανέφερε, έχοντας εμπειρία από πέρσι τηρούν όλα τα πρωτόκολλα. Είπε ακόμη πως  οι αριθμοί των Κυπρίων που θα επισκεφτούν τα ξενοδοχειακά καταλύματα είναι πάρα πολύ μικροί σε σχέση με τον αριθμό των δωματίων που υπάρχουν στα ξενοδοχεία. Λόγο ακριβώς της χαμηλής επισκεψιμότητας, θα τηρούνται οι αποστάσεις  μεταξύ των πελατών.

Σε σχέση με το εμβολιαστικό πρόγραμμα , ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως είχαν ζητήσει  ως ξενοδόχοι να μπορούν να εμβολιαστούν νωρίς, ούτως ώστε, να είναι σε θέση να ανακοινώσουν ότι ο κόσμος που εργάζεται στα ξενοδοχεία είναι εμβολιασμένος.
Δυστυχώς  σημείωσε, επί του παρόντος δεν έχουν λάβει οποιαδήποτε απάντηση. 

Όσον αφορά την αγορά του  Ισραήλ σημείωσε πως έχουν ξεκινήσει να έρχονται τουρίστες ωστόσο το ποσοστό αφίξεων τουριστών από το Ισραήλ ακόμη είναι χαμηλό. Υπάρχει, παρατήρησε, “κάποια εισροή από το Ισραήλ αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτή θα αυξηθεί”. Επιπρόσθετα ο κ. Μιχαηλίδης χαιρέτησε την έναρξη των γαμήλιων τελετών, σημειώνοντας πως αυτή ανακοίνωση αποτελεί θετικό βήμα. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button