Επικαιρότητα

ΝΑΙ δήμου Πάφου για ναό στον κήπο

Με έντεκα ψήφους υπερ , εννέα εναντίον και μια αποχή το δημοτικό συμβούλιο Πάφου ανέτρεψε προηγούμενη απόφαση του τασσόμενο θετικά υπερ της ανέγερσης καθεδρικού ναού στα όρια του δημόσιου κηπου ιδιοκτησία της μητρόπολης Πάφου.

Περισσότεροι από τρακόσιοι πολίτες γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του δημοτικού μεγάρου παρακολουθώντας την δημόσια συνεδρία ενώ με το τέλος της συνεδρίας πολίτες που τάσσονται εναντίον της ανέγερσης του ναού στον κήπο αποδοκίμασαν έντονα κυρίως τα μέλη του σώματος και τον δήμαρχο που υπερψήφισαν την πρόταση της μητρόπολης Πάφου.

Με την  είσοδο του μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου στην αίθουσα, όπου ανέλυσε την πρόταση του και απάντησε σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων, οι παρευρισκόμενοι έψαλαν τον ακάθιστο ύμνο και τον εθνικό ύμνο.

Το στοιχείο που διαφοροποίησε την θέση της ΕΔΕΚ, η οποία υπήρξε καθοριστική στην αλλαγή πλεύσης του δημοτικού συμβουλίου,  όπως ανέφερε στην συνεδρία τόσο ο ίδιος ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας όσο και ο μητροπολίτης Γεώργιος είναι ότι η εκκλησία αποδέχεται να χωρομετρηθεί ο ναός σε οποιοδήποτε σημείο του κήπου, συζητεί το ίδιο το μέγεθος , την αρχιτεκτονική μορφή προκειμένου να συνάδει με τα νεοκλασικά κτήρια της περιοχής, ενώ μόλις ευοδωθεί η προσπάθεια θα αποσύρει την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος της πολιτείας για τον μηδενισμό του συντελεστή δόμησης της εκκλησιαστικής περιουσίας στον κήπο.

Σημειώνεται ότι με την θετική άποψη που εξασφάλισε η εκκλησία θα πρέπει να αποταθεί διαδοχικά τώρα στο συμβούλιο παρεκκλίσεων και στο υπουργικό συμβούλιο για να εξασφαλίσει κατά παρέκκλιση την συγκεκριμένη άδεια.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close