Επικαιρότητα

Νίκος Χριστοδουλίδης: Δεν συζητούμε καν τις αξιώσεις Τουρκίας

Στην εκτίμηση ότι εάν υπάρχει πραγματική θέληση  και βούληση, οι χτεσινές εξελίξεις στις κατεχόμενες περιοχές  δεν επηρεάζουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών, προέβη σήμερα  ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης σημειώνοντας πως εκείνο που απαιτείται είναι πολιτική βούληση για επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

Σε δηλώσεις στην Πάφο  ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε πως οι  ενέργειες της Τουρκίας τόσο στην περίκλειστη περιοχή της Αμμόχωστου αλλά και επί της θαλάσσης της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποσκοπούν ανάμεσα σε άλλα, να προωθήσουν μια άλλη μορφή λύσης του Κυπριακού, “κάτι το οποίο ούτε εμείς, ούτε η διεθνής κοινότητα μπορούμε να αποδεχτούμε ή καν να συζητήσουμε”.

 Από εκεί και πέρα συνέχισε,  όντως μετά την συνάντηση του ΓΓ με τους δύο ηγέτες αναμένονταν να υπάρξει, όπως είπε,  ένας διορισμός, που  δεν κατέστη εφικτό λόγω της αναχώρησης της τουρκικής πλευράς.

Παρόλα αυτά σημείωσε,  η προσπάθεια δεν έχει τερματιστεί στο συγκεκριμένο θέμα , δηλαδή τον διορισμό κάποιας προσωπικότητας ενός ειδικού αντιπροσώπου ο οποίος ανάμεσα σε άλλα θα έβλεπε τις προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών.

Βλέπουμε, είπε ο  Υπουργός Εξωτερικών,  κάποια δραστηριοποίηση από κάποια μόνιμα μέλη του ΣΑ προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλιών . Θεωρώ  σημείωσε πως “εάν υπάρχει πραγματική θέληση αν υπάρχει πραγματική βούληση, οι χτεσινές εξελίξεις στις κατεχόμενες περιοχές  δεν επηρεάζουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών.  Εκείνο που απαιτείται είναι πολιτική βούληση για επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου”.  

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button