Υγεία

Νέο νοσοκομείο ψυχικής υγείας

Για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου Ψυχικής Υγείας και την πορεία αναβάθμισης της υφιστάμενης κτιριακής δομής του Νοσοκομείου Αθαλάσσας ενημέρωσε σήμερα την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Μιλώντας μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής, ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το 2017 στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά την οποία «αποφασίστηκε όπως αναβαθμιστούν τέσσερις θάλαμοι στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας. Έχει τελειώσει η αναβάθμιση και έχουν παραδοθεί οι δύο θάλαμοι αρχές του 2018 και εκκρεμούσε η ανακαίνιση των άλλων δύο θαλάμων. Υπήρξε μια σχετική καθυστέρηση και είχε ανατεθεί σε ιδιώτη μελετητή, ο οποίος απεφάνθη με επιστολή του μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι δεν μπορούν να αναβαθμιστούν, είναι οικονομικά ασύμφοροι και ότι πρέπει να κατεδαφιστούν και να χτιστούν καινούριοι θάλαμοι με συνολικό κόστος που είναι τριπλάσιο από αυτό που έχει προβλεφθεί.

Παράλληλα ολοκληρώνεται η προετοιμασία του masterplan για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου Ψυχικής Υγείας και ο στόχος είναι οι δύο θάλαμοι, εάν και εφόσον προχωρήσουμε με την ανέγερση, να ενταχθούν στο νέο masterplan. Στόχος είναι όπως εντός του 2020 να ξεκινήσουμε με την ανέγερση των δύο νέων θαλάμων, συνολικού εμβαδού γύρω στις 3,000 τ.μ.».

Κληθείς να πει πόσοι ασθενείς θα μπορούν να νοσηλευτούν στους θαλάμους, ο κ. Υπουργός είπε ότι αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται 17 άτομα και με τα νέα σχέδια θα εξυπηρετούνται 20. Πρόσθεσε πως εντός των θαλάμων θα προσφέρονται και κάποιες άλλες υπηρεσίες.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button