Επικαιρότητα

Νέο λιμάνι στο Λατσί

Η αρχή λιμένων προχωρεί στην δημιουργία μαρίνας στην περιοχή του λιμανιού στο Λατσι. Το κόστος της επένδυσης ξεπερνά τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ αλλά η αρχή λιμένων εξασφάλισε το πράσινο φως από την τοπική αρχή για την ανέγερση καταστημάτων και γραφείων στο χερσαίο χώρο, τα οποία θα ενοικιάζει, πέραν των τεσσάρων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.   

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πόλεως λήφθηκε σε πρόσφατη  συνεδρία της ολομέλειας. Πέραν των χώρων αναψυχής η αρχή λιμένων θα δημιουργήσει 350 θέσεις ελλιμενισμού για μεγάλα σκάφη καθώς και αγκυροβόλιο για κρουαζιερόπλοια. Το έργο αναμένεται να  ενισχύσει τουριστικά και οικονομικά την περιοχή και θα δημιουργήσει και αρκετές νέες θέσεις εργασίας.

Το έργο αναμένεται να είναι έτοιμο το 2026. Σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής Λιμένων Κύπρου θα γίνει επέκταση της   λιμενολεκάνης και των λιμενοβραχιόνων του Λιμανιού, για τη δημιουργία υποδομών για νέες θέσεις ελλιμενισμού σκαφών. Το έργο περιλαμβάνει θαλάσσιες εργασίες, νέα κρηπιδώματα και κυματοθραύστες.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button