Επικαιρότητα

Νέο γεφύρι στον Ζυριπιλλή

Υπογράφηκαν σήμερα στην  Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου τα συμβόλαια  για την κατασκευή της γέφυρας Νατάς- Κελοκεδάρων.

Το έργο θα εκτελέσει η εταιρεια ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ Σ. ΠΕΤΡΟΣ & ΑΔΕΛΦΟΙ ΛΙΜΙΤΕΔ έναντι ποσού  €340.661,65 πλέον ΦΠΑ και η διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών είναι τρείς  μήνες. Σύμφωνα με την έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου στόχος του έργου είναι η κατασκευή δρόμου-γέφυρας μεταξύ Νατάς – Κελοκεδάρων επί του Ποταμού Ξερού της Επαρχίας Πάφου ώστε να δημιουργηθεί μια ασφαλή πρόσβαση των χρηστών, περιλαμβανομένου της ορθής σύνδεσης του έργου και του ελεύθερου χώρου με τους εφαπτόμενους δρόμους.

«Η γέφυρα θα διευκολύνει την πρόσβαση μεταξύ παραποτάμιων κοινοτήτων , θα υπάρχει ασφάλεια σε περιπτώσεις πολυομβρίας και μεγάλων ροών στον ποταμό, ενώ θα βοηθήσει και στη διακίνηση γεωργικών προϊόντων, καθώς και στη διακίνηση πυροσβεστικών οχημάτων στην περιοχή που ενδεχομένως να χρειασθούν.»

Το έργο αφορά την κατασκευή γέφυρας συνολικού μήκους 22 μέτρων, συνολικού πλάτους 8,92 μέτρων και ύψους 2,50 μέτρων. Επιπλέον θα διαμορφωθεί το εφαπτόμενο οδικό δίκτυο. Τα συμβόλαια υπογράφησαν από την Έπαρχο Πάφου και την κα Μαρία Χαραλαμπίδη της συγκεκριμένης εργοληπτικής εταιρείας στην παρουσία του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Κελοκεδάρων, κ. Μ. Ζαχαριάδη, και του Ανώτερου Πολιτικού Μηχανικού  της Επαρχιακής  Διοίκησης κ.  Νεόφυτου  Λαζάρου, υπεύθυνου για τη διαδικασία προσφορών.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close