Περιβάλλον

Νέοι δημοσιογράφοι για το περιβάλλον

Τα 25 χρόνια από την έναρξη του διεθνούς Προγράμματος «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον», γιορτάστηκαν σήμερα σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Κυπριακή Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – CYMEPA.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η εορταστική εκδήλωση, η οποία είχε ως θέμα «Νεολαία και Περιβάλλον», φιλοξενήθηκεστο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta, με κύρια ομιλήτρια την Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, κα Κατερίνα Ιγγλέζη Θεοδώρου, η οποία ανέλυσε το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των νέων ανθρώπων στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, Ιωάννας Παναγιώτου, η οποία χαιρέτισε και την εκδήλωση. Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, ο Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης Πάτερ Δημήτριος Μαππούρας και ο Ανώτερος Διευθυντής της Cyta κ Γιάννης Κουλίας, ο οποίος τόνισε στο χαιρετισμό του πως “στη Cyta πιστεύουμε στην καλλιέργεια φιλοπεριβαλλοντικής συνείδησης και πιστεύουμε στους νέους! Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο που φέτος, είναι η 18η χρονιά που η Cyta στηρίζει το διαγωνισμό Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αποτελεί για εμάς ένα εξαιρετικό μέσο που ενώνει δυο από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους είναι προσηλωμένη η Cyta, την παιδεία και το περιβάλλον».

Το Διεθνές Πρόγραμμα «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» συντονίζεται από το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Foundation for Environmental Education – FEE) και εφαρμόζεται σε πάνω από 40 χώρες.  Εθνικός χειριστής όλων των Προγραμμάτων του FEE για την Κύπρο είναι η CYMEPA, με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και με χορηγό τη Cyta.

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από όλη την Κύπρο, μαθητές των οποίων ερευνούν τα θέματά τους, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα δημοσιογραφικά μέσα και ανταλλάζουν, μέσω του διαδικτύου, σχετικές πληροφορίες με μαθητές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που συμμετέχουν στο ίδιο Πρόγραμμα.

Τα καλύτερα άρθρα, φωτογραφίες και φιλμάκια των μαθητών αναρτώνται στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα www.cymepa.org.cy και συμμετέχουν σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς. Επίσης, δημοσιεύονται στο περιοδικό του Ιδρύματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

`Οπως αναφέρεται, συμμετοχές νέων της Κύπρου έχουν πετύχει σημαντικές διακρίσεις στο διαγωνισμό αυτό.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close