Περιβάλλον

Νέα παραλία στην κοινότητα Γιαλιάς

Εμπλουτίζονται ακόμη περαιτέρω οι υποδομές σε λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές της επαρχίας Πάφου. Η εν λόγω παραλία στην κοινότητα Γιαλιάς έχει πρόσφατα λάβει όλες τις εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και έχει ήδη καταρτισθεί και δημοσιευθεί σχετικό σχέδιο χρήσης της παραλίας. 

Βάσει του προγραμματισμού αλλά και του σχεδίου χρήσης παραλίας, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, σε συνεργασία με την κοινότητα Γιαλιάς, την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου και με την στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού έχουν σε εξέλιξη την υλοποίηση της πρώτης φάσης λειτουργίας της κοινοτικής παραλίας. 

Η πρώτη φάση υλοποίησης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τοποθέτηση ναυαγοσωστικού πύργου, ομπρελών και ξαπλώστρων, ελαφρές κινητές κατασκευές φιλικές προς το περιβάλλον (αλαξιέρες, τουαλέτες κ.α), υποδομή για συλλογή/διαλογή ανακυκλώσιμων υλικών, στατικές και έξυπνες πινακίδες πληροφόρησης τόσο για την χρήση της παραλίας όσο και για την προστασία της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής. 

Οι εργασίες της πρώτης φάσης αναμένονται να ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες ενώ η παραλία αναμένεται να δοθεί στο κοινό για χρήση από την 1η Αυγούστου 2021 με την έναρξη εργοδότησης ναυαγοσώστη. 

Όπως αναφέρει η ΕΤΑΠ περιφέρειας Πάφου, σε τελικό στάδιο βρίσκεται ο σχεδιασμός και άλλων τριών δημόσιων παραλιών στην ευρύτερη περιοχή με στόχο την αναβάθμιση και μετατροπή τους σε πρότυπες παραλίες υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button