Κύπρος

Νέα κόλπα με ναρκωτικά

Δέκα κιλά ναρκωτικά κρυμμένα σε συσκευασίες δημητριακών και μπισκότων που έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, κατάσχεσε το Τμήμα Τελωνείων την πρώτη εβδομάδα Σεπτεμβρίου σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, με αποτέλεσμα να συλληφθούν πέντε άτομα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων «μετά από έλεγχο τριών ταχυδρομικών πακέτων που διενεργήθηκε στο χώρο του Ταχυδρομικού Ανταλλακτηρίου στο Αεροδρόμιο Λάρνακας την Παρασκευή 1η και την Παρασκευή οκτώ Σεπτεμβρίου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων 10 κιλά κάνναβης κρυμμένα σε συσκευασίες δημητριακών και μπισκότων».

Τα τρία ταχυδρομικά πακέτα «με διαφορετικούς παραλήπτες και προέλευση τον Καναδά, είχαν τα δύο πρώτα ως δηλωμένο περιεχόμενο «Ρούχα» ενώ το τρίτο είχε δηλωθεί ως «Δώρο» και επιλέγηκαν για έλεγχο λόγω της ομοιότητας τους με πρόσφατη υπόθεση ανεύρεσης 3 κιλών ναρκωτικών μέσα σε συσκευασίες δημητριακών. Κατά την διενέργεια του φυσικού ελέγχου των 2 πρώτων πακέτων από τον  αρμόδιο λειτουργό του Τμήματος Τελωνείων εντοπίστηκαν ανάμεσα σε διάφορα προσωπικά αντικείμενα, επτά συσκευασίες δημητριακών από τα οποία αναδυόταν παράξενη οσμή».

Προστίθεται ότι «κατά το άνοιγμα των πακέτων βρέθηκε να περιέχουν συνολικά 12 αεροστεγείς συσκευασίες με ξηρή φυτική ύλη κάνναβη συνολικού βάρους 7,3 κιλών. Το τρίτο πακέτο περιείχε συσκευασίες μπισκότων και τσαγιού και κατά τον φυσικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στις 6 συσκευασίες μπισκότων περιέχονταν αντίστοιχα 6 αεροστεγείς συσκευασίες με ξηρή φυτική ύλη (κάνναβη) συνολικού βάρους 2,6 κιλών».

Τα πακέτα και το περιεχόμενο τους κατασχέθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων και στα πλαίσια της συνεργασίας με την Αστυνομία, παραδόθηκαν στην ΥΚΑΝ για περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων. Η διερεύνηση είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν 4 πρόσωπα στην επαρχία Αμμοχώστου και ένα άτομο στην επαρχία Λευκωσίας, προστίθεται.

Οι συλληφθέντες είχαν παρουσιαστεί για την παραλαβή των πακέτων στα αντίστοιχα ταχυδρομικά γραφεία της περιοχής τους. 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button