Κύπρος

Νέα καραβιά λαθρομεταναστών

Στη σύλληψη άντρα ηλικίας 37 ετών, προχώρησε χθες η Αστυνομία, μετά την άφιξη σκάφους στην θαλάσσια περιοχή Αμμοχώστου, που μετέφερε  παράτυπους μετανάστες.

Εναντίον του 37χρονου, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, εντοπίστηκε από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ύποπτο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του ακρωτηρίου Γκρέκο.

Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, το ύποπτο σκάφος εντοπίστηκε και ανακόπηκε από σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, οκτώ ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του ακρωτηρίου Γκρέκο.

Στο σκάφος μήκους πέντε περίπου μέτρων, επέβαιναν 18 συνολικά άντρες (ανάμεσα τους και ένα ανήλικος), οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη μαρίνα της Αγίας Νάπας.

Σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, οδηγός του σκάφους ήταν ο 37χρονος, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος.

Ακολούθως, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι παράτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών «Πουρνάρα».

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button