Επικαιρότητα

Νέα εικόνα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου

Τα εύσημα  στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου  και στην Υπηρεσία Τ/Κ υπηρεσιών δίνει η ΕΤΑΠ Πάφου για την εκστρατεία απομάκρυνσης παράνομων κατασκευών/υποστατικών στην περιοχή Τίμης παρά το αεροδρόμιο.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου χαιρετίζει τις προσπάθειες της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου και των υπηρεσιών Τ/Κ περιουσιών για την αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος και συγκεκριμένα για την πρόσφατη απομάκρυνση παράνομων κατασκευών/υποστατικών στην περιοχή Τίμης παρά το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου.

Ήταν μετά από τις έντονες παραστάσεις τόσο της ΕΤΑΠ Πάφου όσο και της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου Πάφου και του Προέδρου της ένωσης κοινοτήτων Πάφου που επιτεύχθηκε αυτό το αποτέλεσμα και η ΕΤΑΠ αναμένει ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και θα ενισχυθούν περαιτέρω έτσι που όλοι μαζί να ανεβάσουμε ολόκληρη την επαρχία Πάφου εκεί που της αξίζει.

Το θέμα παράνομης εγκατάστασης καραβανιών και άλλων παρεμφερών κατασκευών σε διάφορα σημεία ιδιαίτερα εκτός πόλεων χρονίζει.

Οι αυθαίρετες κατασκευές, η παράνομη πλανοδιοπώληση και η τοποθέτηση παντός είδους πινακίδων είναι ανεπίτρεπτη, ιδιαίτερα προβληματική και υποβαθμίζει αισθητά το περιβάλλον.

Είναι επίσης αδιανόητο στην πανέμορφη ύπαιθρο ολόκληρης της επαρχίας Πάφου και σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές, να παρατηρούνται φαινόμενα τοποθέτησης μεγάλου αριθμού πινακίδων, εναπόθεσης άχρηστων υλικών και σε μεγάλες εκτάσεις γης να γίνεται αποθήκευση αδρανών υλικών, να υπάρχουν εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα και μηχανήματα κατά μήκος του οδικού δικτύου και όλα να συνθέτουν μια άναρχη και συνάμα υποβαθμισμένη εικόνα.

Είναι γνωστό ότι μέσα στα πλαίσια της αποστολής της Ε.Τ.Α.Π και των φορέων που την πλαισιώνουν ένας από τους κύριους στόχους είναι η πολεοδομική ευταξία και η αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος.

Ο προορισμός χρήζει παρεμβάσεων, νοικοκυρέματος και ευπρεπισμού και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η επαρχιακή Διοίκηση έχει υιοθετήσει τις διάφορες εισηγήσεις μας και έχει εγκαινιάσει μια νέα στρατηγική για πάταξη των παρανομιών.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button