Επικαιρότητα

Νέα διαδικασία για δρόμους χωρίς νησίδες

Οι τοπικές αρχές θα έχουν πλέον κυρίαρχο ρόλο στο θέμα της δημιουργίας ή όχι κτιστών νησίδων σε δρόμους που κατασκευάζονται στα δημοτικά τους  όρια.

Το Υπουργείο μεταφορών επικοινωνιών και έργων αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την θέσπιση διαδικασίας η οποία θα αποφασισθεί το επόμενο διάστημα από το υπουργικό συμβούλιο.

Ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Καρουσος σε δηλωσίες στην Πάφος εξήγησε ότι οι δήμοι οι οποίοι θα αξιώνουν την κατασκευή δρόμων χωρίς διαχωριστική νησίδα θα πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη κυρίως αστυνόμευσης των δρόμων αυτών που δεν θα διαθέτουν διαχωριστική νησίδα.

Το θέμα αυτό αποτέλεσε σημείο αιχμής το τελευταίο διάστημα τόσο στον δήμο Πάφου όσο και στον δήμο Στροβολου όπου οι τοπικές κοινωνίες αξίωναν δρόμους χωρίς νησίδα και τα εμπλεκόμενα κυβερνητικά τμήματα επέμεναν σε δρόμο με νησίδα.

Ο Γιάννης Καρουσος επεσήμανε ότι αν τίθενται θέματα ασφαλείας και μια τοπική αρχή δεν διαθέτει τροχονομικη υπηρεσία για παράδειγμα δεν θα μπορεί να σχεδιασθεί δρόμος χωρίς νησίδα. Η διαδικασία αυτή θα με την συνδρομή και της ένωσης δήμων θα έχει ολοκληρωθεί, κατέληξε, μέχρι τον Μάρτιο.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close