Υγεία

Μπορεί να μην γίνει η απεργία;

Προσήλθε τελικά στη χθεσινή  συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας η ΠΑΣΥΚΙ και ως την Δευτέρα θα συνέλθουν τα συλλογικά της όργανα για αποφάσεις σε σχέση με την αναστολή ή όχι της εξαγγελθείσας για τις 9 Ιουλίου απεργίας στα ΤΑΕΠ.

Μετά τη συνάντηση ανακοινώθηκε σειρά μέτρων για αποσυμφόρηση της κατάστασης στα ΤΑΕΠ και αντιμετώπιση της υποστελέχωσης.

Στη συνάντηση παρακάθησαν επίσης εκπρόσωποι της ΠΑΣΥΔΥ και της ΠΑΣΕΣΙ, οι Διευθυντές των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, παρουσία του ΟΚΥπΥ.

Ο Υπουργός Κωνσταντίνος Ιωάννου δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης στα ΤΑΕΠ δημιουργείται από το περιορισμένο ενδιαφέρον ιατρών για κάλυψη των κενών θέσεων, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, λόγω των θερινών αδειών.

Πρόσθεσε ότι για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων το Υπουργείο δέχθηκε, μεταξύ άλλων, την εισήγηση όπως τα ΤΑΕΠ εργάζονται σε καθεστώς ασφαλείας και απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να μην σπεύδει στα ΤΑΕΠ για πρώτες βοήθειες εάν το περιστατικό του δεν είναι άμεσης ανάγκης  και μπορεί να εξυπηρετηθεί από τον προσωπικό του γιατρό.

Ο Υπουργός μίλησε για παραγωγική συνάντηση  και  δημιουργικό διάλογο που επικεντρώθηκε στην επίλυση των προβλημάτων της υποστελέχωσης, που ταλανίζουν τα ΤΑΕΠ.

«Για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων δεχθήκαμε την εισήγηση όπως τα ΤΑΕΠ εργάζονται σε καθεστώς ασφαλείας. Επίσης, θα δώσουμε κίνητρα για να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον Προσωπικών Ιατρών του δημοσίου, οι οποίοι θα μπορούν όποτε επιθυμούν κατά τη διάρκεια της εφημερίας τους, να επιλαμβάνονται κάποιων περιστατικών για να συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των ΤΑΕΠ», ανέφερε.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Close
Back to top button
Close