Υγεία

Μπλε Διαδρομή του Europa Uomo Κύπρου

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας έχει θέσει υπό την αιγίδα του την ποδηλατική εκδήλωση “3η Μπλε Διαδρομή για Όλους”, η οποία διοργανώνεται, μεταξύ άλλων εκδηλώσεων, από το Σωματείο Europa Uomo Cyprus και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στις 09.00π.μ.

Το Europa Uomo Cyprus, ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, επιτελεί ένα σύνθετο και πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο, στοχεύοντας με τις δράσεις και τις υπηρεσίες του στον άνθρωπο με καρκίνο του προστάτη. Σκοπός της ίδρυσης του είναι να συμβάλει στη βελτίωση του επιπέδου υγείας, μέσω της συστηματικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας των πολιτών σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη.

Στην Κύπρο όπως και σε όλη την υφήλιο αυξάνεται κάθε χρόνο ο αριθμός των νέων ασθενών με καρκίνο του προστάτη. Η ευαισθητοποίηση των αντρών και το δικαίωμα στην έγκαιρη διάγνωση είναι ένα ατομικό δικαίωμα το οποίο προϋποθέτει λεπτομερή πληροφόρηση όλων των ανδρών στην χώρα μας.

Στόχος του Υφυπουργείου Ναυτιλίας είναι να συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο σε αυτή την προσπάθεια του Σωματείου, ως προς την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη, με την έμπρακτη συμμετοχή της Ναυτιλιακής βιομηχανίας σε αυτό τον αγώνα, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια.

Το μπλε χρώμα αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς στον αγώνα ευαισθητοποίησης για το Υφυπουργείο και το Σωματείο, καθώς από τη μια συνδέεται παραδοσιακά με τη θάλασσα, αντανακλώντας τη βαθιά σύνδεση της ναυτιλιακής βιομηχανίας με τις θαλάσσιες δραστηριότητες και από την άλλη το μπλε χρώμα είναι ευρέως συνδεδεμένο ως το χρώμα που αντιπροσωπεύει την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του προστάτη.

Σύμφωνα με την Υφυπουργό Ναυτιλίας κα Μαρίνα Χατζημανώλη «Οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη του εθελοντισμού είναι στοιχεία που αναβαθμίζουν και προβάλουν το ανθρώπινο πνεύμα, τον πολιτισμό, τη συνεργασία, την ομαδικότητα. Ας ενώσουμε και φέτος τα χέρια στη Μπλε Διαδρομή για τους συνανθρώπους μας με καρκίνο του προστάτη».

Η Μπλε Διαδρομή των 8 χιλιομέτρων θα έχει αφετηρία έναρξης και τερματισμού το αμφιθέατρο των Ηρώων Χρίστου & Μίλτου Χριστοφόρου στο Μόλο Λεμεσού και φιλοδοξεί να προσελκύσει πέραν των 1200 ποδηλατιστών από όλη την Κύπρο και το εξωτερικό.

Για πληροφορίες και εγγραφές τηλεφωνήστε στο 25-343438 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://europauomocyprus.com.cy/mple-diadromi/

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button