Πολιτική

Μπέρδεμα με συνδυασμούς

Το Υπουργείο Εσωτερικών με επιστολή του προς τα κόμματα ενόψει των βουλευτικών εκλογών και καθοδηγούμενο από γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας, αναφέρει ότι το όνομα του συνδυασμού ενός κόμματος, που θα υποβληθεί στους Εφόρους Εκλογής, δεν μπορεί να διαφέρει από το όνομα του κόμματος, που αφορά ο συγκεκριμένος συνδυασμός, όπως αυτό είναι καταγραμμένο στο Μητρώο Πολιτικών Κομμάτων και έχει πιστοποιηθεί με σχετική δημοσίευση του Εφόρου Τήρησης Αρχείου Πολιτικών Κομμάτων στην Επίσημη Εφημερίδα.
 
Ως εκ τούτου, αναφέρεται στην επιστολή που υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΣ, το όνομα του συνδυασμού δεν μπορεί να περιέχει οποιοδήποτε πρόσθετο κείμενο, πέραν του ονόματος του κόμματος.
 
Προστίθεται, ακόμα ότι αν ένα κόμμα εγγεγραμμένο στο Μητρώο Πολιτικών Κομμάτων, συνεργαστεί στο πλαίσιο της προσεχούς εκλογικής διαδικασίας με ένα οργανωμένο σύνολο, το οποίο δεν είναι εγγεγραμμένο ως πολιτικό κόμμα ή με ανεξάρτητο ή ανεξάρτητους υποψηφίους, ο συνδυασμός, θα θεωρείται συνδυασμός ενός κόμματος.
 
Επίσης, στην περίπτωση που ένα κόμμα δήλωσε κατά την εγγραφή του ένα έμβλημα, δεν δύναται να δηλώσει διαφορετικό έμβλημα για συνδυασμό ενός κόμματος.
 
Τα όσα αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών δυνατόν να επηρεάζει τους σχεδιασμούς κομμάτων ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου. Η υποβολή υποψηφιοτήτων είναι προγραμματισμένη για τις 12 Μαΐου 2021. Η επιστολή του ΓΔ του ΥΠΕΣ εστάλη μετά από σχετικά ερωτήματα που του ετέθησαν, όπως αναφέρει, από ενδιαφερόμενους.
 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button