Οικονομία

Μοναδικό έργο τέχνης και εμπλουτισμού θαλάσσιας ζωής

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που σήμερα, ενάμιση μήνα σχεδόν μετά την πόντιση της υποθαλάσσιας σύνθεσης γλυπτών “Θεϊκά κοχύλια” , το έργο έχει ήδη αρχίσει να αφομοιώνεται στο περιβάλλον και το φυσικό σύστημα προστασίας και αναπαραγωγής της βιοποικιλότητας έχει ήδη αρχίζει να λειτουργεί.

Το Έργο/Οφέλη

Ένα πρωτοποριακό, αυθεντικό και καθ’ όλα φιλικό προς το περιβάλλον έργο το οποίο συνάδει με την μαγεία της θάλασσας λειτουργεί πλέον ως φυσικό σύστημα προστασίας και αναπαραγωγής της βιοποικιλότητας ενώ παράλληλα έχει προσδώσει ενδιαφέρον στον κολυμβητή και συμβάλλει τόσο στην αναβάθμιση της κολυμβητικής εμπειρίας όσο και της εικόνας του προορισμού. Η γεωμετρική τους σύνθεση και κυρίως η εσωτερική τους δομή, όχι μόνο συμβάλλει λειτουργικά στην προσέλκυση και εγκατάσταση θαλάσσιων οργανισμών, αλλά ταυτόχρονα είναι και έργο εικαστικό στον πυρήνα μιας απόλυτα προστατευόμενης ζώνης.

Όπως είναι γνωστό η θαλάσσια περιοχή είναι κηρυγμένη ως προστατευόμενη και είναι το πρώτο Snorkelling Park (πάρκο ελευθέρας κατάδυσης) στην Κύπρο. Ένα μοναδικό σημείο αναφοράς και εμπειρίας για ελεύθερη κατάδυση με πλούσια θαλάσσια ζωή, αρχαιολογικούς θησαυρούς και σύγχρονα έργα τέχνης.

Το όλο εγχείρημα έχει ενταχθεί σε ένα ευρύτερο σχέδιο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου ΕΤΑΠ) και περιλαμβάνει επίσης την καταγραφή και παρακολούθηση της βιοποικιλότητας, την παροχή πληροφόρησης κ.α. για ένα πιο αειφόρο και υπεύθυνο τουρισμό.

Δημιουργός της σύνθεσης είναι η εικαστικός Γιώτα Ιωαννίδου

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button