Πολιτική

Μοναδική ελπίδα οι εκλογές του 2023.

Αδυναμία συνεννόησης στην κυπριακή κοινωνία που βρίσκεται σε πλήρη διάσπαση, χωρισμένη στη μειοψηφία των προνομιούχων και την πλειοψηφία των συνεχώς διαμαρτυρόμενων.

Μια κοινωνία που κατάντησε να «πατά επί πτωμάτων» για να αποκτά και να προβάλλει «τα προσόντα της», που εξαντλούνται στην κατοχή πλούτου, υλικών αγαθών και κοινωνικής θέσης. Επάρκεια σε χρήμα και περιουσία σε συνύπαρξη με πνευματική καθίζηση. Όλα αυτά σε ένα νησί όπου η μόρφωση μεταφράζεται σε κατοχή τίτλων σπουδών, που κατάντησαν σήμερα να πωλούνται σε «λαϊκές αγορές». «Είμαστε στις κορυφαίες χώρες του κόσμου σε μορφωτικό επίπεδο», διαλαλούν με στόμφο. «Το πλανάσθαι ανθρώπινον»!

 

Μια πατρίδα σε αδιέξοδη πορεία που περιμένει τον από μηχανής θεό να τη λυτρώσει από την πορεία τουρκοποίησης, που μαγείρεψαν οι κάθε λογής «ηγέτες», που ανέδειξε κατά καιρούς τούτος ο τόπος. Και αυτοί ομολογουμένως με ξένα «χαρτιά», που τους παρείχαν την ψευδαίσθηση της ανωτερότητας. Ανθρωπάκια που αγάπησαν περισσότερο κάθε τι ξένο, παρά δικό τους. Πόση αφέλεια γεννά τελικά η Κύπρος;

 

Και τα μυαλά … ξουράφια ακονίζουν μαχαίρια, ως να μη βλέπουν το χάλι που δημιούργησαν, αλλά και το τρύπιο χαλί που έστρωσαν για να περπατήσουν οι επόμενες γενιές. Προβάλλουν κανόνες, που πρέπει δήθεν να ισχύσουν, για καθορισμό των διεκδικητών του ύπατου αξιώματος στις επόμενες εκλογές το 2023. Αυτό, σ’ ένα υπό διάλυση κράτος με δοτό σύνταγμα, που όλες οι αποχρώσεις διοίκησαν κατά περιόδους και για δεκαετίες. Αυτή είναι η τακτική που θα καταστρέψει ό,τι απέμεινε όρθιο από τους λανθασμένους χειρισμούς που αφορούν την πολιτική ζωή στην Κύπρο.

Δεν αποτελούν παρά προσπάθειες, που αποσκοπούν βασικά στη συνέχιση της πορείας διαφθοράς, για την οποία κατάντησε η Κύπρος περίγελως ανά το παγκόσμιο. Συνέχιση δηλαδή μιας πρακτικής που εξυπηρετεί μόνο αυτοαποκαλούμενους πολιτικούς, αναπτυξιακές εταιρίες, λογιστές, δικηγόρους, ατζέντηδες, σε μια συμμαχία περιχαρακωμένων καλοπερασάκηδων σε βάρος της ίδιας της ύπαρξης της χώρας.

 

Όσο για το όφελος του απλού κόσμου, μίλησαν ήδη διακεκριμένοι επιστήμονες, που ευτυχώς υπάρχουν ακόμα σαν εξαιρέσεις για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα της ηθικής εξαθλίωσης και να αναδεικνύουν την ωμή πραγματικότητα. Η ετυμηγορία τους μαρτυρά ουσιαστικά ότι η κοινωνία χρησιμοποιείται για να πατούν πάνω οι κάθε λογής παρατρεχάμενοι της εξουσίας σε αναζήτηση πλούτου, συνεχίζοντας να σπρώχνουν τη χώρα βαθειά στο χάος και την ανυποληψία.

 

Διαλυμένες οικογένειες και περιουσίες στο σφυρί, σε μια αναδιάταξη πλούτου, είναι ό,τι παρατηρείται σήμερα.« Ενέχονται» όσοι τόλμησαν να απλώσουν χέρι εκεί που δεν φτάνει, ίσως λόγω παράβλεψης των «κανόνων συμπεριφοράς» που έπρεπε να γνωρίζουν από τα γεννοφάσκια τους. Έπρεπε να έχουν αντιληφθεί ότι, σε τούτο τον τόπο κάνουν κουμάντο οι καρχαρίες του πολιτικού συστήματος, διαφορετικών ιδεολογικών αποχρώσεων. Βαρύς πέφτει σήμερα ο πέλεκυς για χιλιάδες οικογένειες, για άνεργους, για υποαπασχολούμενους, για νέους αλλά και συνταξιούχους.

 

Ο τόπος, μέσα από τις επόμενες προεδρικές εκλογές, αναζητά λύσεις, που μπορεί μεν να προϋποθέτουν συγκρουσιακή πορεία, αλλά είναι μονόδρομος ενάντια σε εκφυλισμένες πρακτικές που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του. Ο επόμενος πρόεδρος δεν μένει παρά να ανατρέψει άγραφους κανόνες δεκαετιών, που επέτρεψαν σε μια κλίκα

 

μετριοτήτων να ορίζει το μέλλον αυτού του τόπου. Η αποτυχία τους καταγράφεται σήμερα στην ανάλυση του αποτελέσματος: η μισή Κύπρος υπό κατοχή και οι μετριότητες να ανταγωνίζονται στη διαφθορά, τη διαπλοκή, το ρουσφέτι και την αναξιοκρατία!

 

 

Αντώνης Τρακκίδης, Διορισμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Γεροσκήπου.

 

 

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button