Επικαιρότητα

Μοναδικής ομορφιάς καταρράκτης, βίντεο

Η Κύπρος , είναι προικισμένη με αρκετές φυσικές ομορφιές ανάμεσα στις οποίες  περιλαμβάνεται και ο εποχιακός καταρράκτης του Καρταμίλλη . Βρίσκεται καλά κρυμμένος σε περιοχή μεταξύ της κοινότητας του Νέου Χωρίου και της τ/κ κοινότητας Ανδρολύκου.  

Καλά κρυμμένος σε περιοχή μεταξύ  της κοινότητας του Νέου Χωριού και της τ/κ κοινότητας Ανδρολύκου βρίσκεται , ο άγνωστος σε πολλούς, εντυπωσιακός καταρράκτης του Καρταμμίλη.   Πρόκειται για ένα απίθανο και εξαίρετης ομορφιάς σκηνικό το οποίο εντυπωσιάζει και ενθουσιάζει όλους όσοι καταφέρουν να το επισκεφθούν.

Ο φυσικός αυτός θησαυρός της  κυπριακής υπαίθρου βρίσκεται σ’ ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο με πλούσια βλάστηση και μπορεί κανείς να φτάσει μόνο πεζοπορώντας. Η διαδρομή, αν και σε χωματόδρομο, είναι πολύ ευχάριστη, μέσα στην καταπράσινη φύση και κατά μήκος του ρυακιού. Το σημείο εκκίνησης είναι πάνω στον κεντρικό δρόμο που συνδέει το Νέο Χωριό με την τ/κ κοινότητα Ανδρολύκου. Ο επιβλητικός καταρράκτης του Καρταμίλλη προσφέρει ένα εκπληκτικό θέαμα και μοιάζει σαν υδάτινο θαύμα το οποίο γίνεται εμπειρία ζωής.

Τα νερά του ρυακιού Καρταμίλλης πέφτουν ορμητικά από ύψος περίπου 20 μέτρων καταλήγοντας στο δύσβατο ομώνυμο φαράγγι προσφέροντας μαγευτικές εικόνες.

Ο εντυπωσιακός καταρράκτης Καρταμίλλης , ο οποίος μοιάζει με υδάτινη κολώνα καθώς πέφτει κατακόρυφα μέσα στο φαράγγι με την άγρια βλάστηση , αποτελεί ένα σπάνιο  φαινόμενο καθώς σχηματίζεται ύστερα από γενναιόδωρο χειμώνα με έντονες βροχοπτώσεις. Η προτελευταία φορά κατά την οποίαν ο  καταρράκτης Καρταμίλλης χάρισε το μοναδικής ομορφιάς θέαμα ήταν το 2012.

ΟΛΓΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button