Επικαιρότητα

Μνημόσυνο ηρώων Λετύμπου

Το κοινοτικό συμβούλιο και ο αθλητικός, πνευματικός σύλλογος ΣΩΤΗΡΙΟΣ Λετύμπου τέλεσαν σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο των πέντε ηρώων της κοινότητας.

Του Παναγιώτη Δημητρίου που σκοτώθηκε στα Οκτωβριανά, του Ανδρέα Χρυσοστόμου, Ανδρέα Λάρδου και Ανδρέα Μιχαήλ που σκοτώθηκαν κατά την Τουρκανταρσία και του Σωτήρη Μαραθέυτη που έπεσε στην διάρκεια της Τουρκικής εισβολής.  Πέντε παλληκάρια της μικρής κοινότητας της Λετύμπου θυσιάσθηκαν για την ελευθερία του τόπου την περίοδο  1931- 1974.

Η ηρωομάνα γη της Λετύμπου αισθάνεται υπερήφανη, σημείωσε ο υπουργός υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας στον επιμνημόσυνο λόγο του, γιατί έθρεψε τα παιδιά της με τις ακατάλυτες αξίες και τα ιδανικά της φιλοπατρίας και της αυτοθυσίας.

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας ανέφερε ότι εκπληρώνοντας ένα οφειλόμενο ηθικό και εθνικό χρέος τιμής και μνήμης «μνημονεύουμε τους πέντε ήρωες της κοινότητας , στους οποίους κλείνουμε ευλαβικά το γόνυ, για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στην δοκιμαζόμενη πατρίδα, με αυτοθυσία, διαχρονικά , κάθε φορά που αυτή  τις χρειάσθηκε.» Η τελετή ολοκληρώθηκε με τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων της κοινότητας.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button