Πάφος

Μνημόσυνο Γεώργιου Κλέανθους

Η κοινότητα του Κάθηκα τίμησε σήμερα την μνήμη του 20χρονου παλληκαριού της κοινότητας Γεώργιου Κλέανθους που αντιστάθηκε στους Τούρκους εισβολείς.

 

Ο Κλέανθους που ετοιμαζόταν να απολυθεί το καλοκαίρι του 1974 ήταν ο πρώτος νεκρός του τάγματος στο οποίο υπηρετούσε και για 27 χρόνια βρισκόταν θαμμένος σε ομαδικό τάφο. Ο Γιώργος Κλέανθους ήταν το τρίτο παιδί της πολύτεκνης οικογένειας του Χρυσάνθου και της Παναγιώτας από τον Κάθηκα. Είχε αποφοιτήσει το 1972 από το Α’ Γυμνάσιο Πάφου και μετά την στρατιωτική του θητεία σχεδίαζε να σπουδάσει στην Τσεχοσλοβακία αφού του είχε παραχωρηθεί υποτροφία. Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου  στην ομιλία του εξήρε την θυσία του Κλεανθους σημειώνοντας ότι μαζί με την ζωή του παλληκαριού τους χάθηκε και το νήμα αλλά και το νόημα της ζωής των γονιών του.

Ο Γιώργος Κλέανθους στρατιώτης του 298 Τ.Π. τραυματίσθηκε στην  διάρκεια επιχείρησης στο Πέκκιογιου και μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο εξέπνευσε. Τάφηκε σε ομαδικό τάφο στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης. Τα οστά του ταυτοποιήθηκαν μετά από 27 χρόνια αφού στο μεταξύ ο πατέρας του είχε φύγει από την ζωή με τον μεγάλο καημό και παράπονο ότι δεν μπόρεσε να κηδεύσει το παιδί του.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button