Πολιτική

Μνημόνιο Συνεργασίας με Γαλλική Ναυτιλιακή Βιομηχανία

Με στόχο την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανικής συνεργασίας, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Έρευνας και Καινοτομίας (CARIE) και ο Σύνδεσμος Γαλλικής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας (GICAN) υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας στην παρουσία των υπουργών Άμυνας Μιχάλη Γιωργάλλα και Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Άννας Προκοπίου, καθώς και της πρέσβειρας της Γαλλίας στην Κύπρο Salina GrenetCatalano .

Την εκδήλωση υπογραφής του μνημονίου φιλοξένησε η πρέσβειρα της Γαλλίας, κυρία GrenetCatalano, την οποία και ευχαριστούμε, όπως και τον Γάλλο ακόλουθο Άμυνας Arnaud Peyronnet και τον Γάλλο Ακόλουθο Εσωτερικής Ασφάλειας Cyril Gamet, για την υποστήριξη τους.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο πρόεδρος του ΚΣΕΕΚ Δρ Τάσος Κουνούδης και ο JeanMarie Dumon εκ μέρους του GICAN, διαβεβαιώνοντας για την ενδυνάμωση της στρατηγικής εταιρικής σχέση των δύο επιχειρηματικών συνδέσμων.

H Γαλλο-Κυπριακή συνεργασία, στοχεύει στην εξέλιξη της συνεργασίας στους τομείς της καινοτομίας, της άμυνας και της ασφάλειας. Η συμφωνία ενισχύει ακόμη περισσότερο την από κοινού προώθηση ευρωπαϊκών έργων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ Γαλλικών και Κυπριακών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, προκειμένου να αναπτύξουν έργα κοινού ενδιαφέροντος.

Η αναφορά του ΥΠΑΜ Μιχάλη Γιωργάλλα για νέες διόδους συνεργασίας, στο πλαίσιο του πρώτου Γαλλο – Κυπριακού Εργαστηρίου Ασφάλειας και Άμυνας, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, είναι για μας ψήφος εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση και ενθάρρυνση, να συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε, αξιοποιώντας ευκαιρίες και συνέργειες για έρευνα, τεχνολογία και καινοτομία.

Ήδη τα μέλη τoυ CARIE και του GICAN αναπτύσσουν από κοινού νέες τεχνολογίες σε δέκα έργα, του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αμυντικής Βιομηχανικής Ανάπτυξης (EDIDP) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας (EDF), συνολικού προϋπολογισμού 150 εκ. ευρώ.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button