Οικονομία

Μικρότερο το πρόβλημα στα Κυπριακά αεροδρόμια

Μικρότερο είναι το ποσοστό των πτήσεων που επηρεάζεται στην Κύπρο από την κατάσταση στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, ανέφερε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, προτρέποντας παράλληλα το επιβατικό κοινό να ταξιδέψει εντός άλλων μηνών εκτός Ιουλίου και Αυγούστου. 

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του ετήσιου μνημοσύνου των Ηρώων Πεσόντων του 1964 &1974 που τελέστηκε στην κοινότητα Πηγαινιών και ερωτηθείς αναφορικά με τον επηρεασμό δεκάδων πτήσεων στα αεροδρόμια Πάφου και Λάρνακας και στις ελλείψεις προσωπικού, ο κ. Περδίος είπε πως το θετικό είναι ότι μιλάμε για δεκάδες πτήσεις και όχι εκατοντάδες ή χιλιάδες, όπως είναι για άλλους προορισμούς, όπως είναι η Ελλάδα, η Κροατία, η Ισπανία και τα λοιπά. 

Συμπλήρωσε πως είναι μικρότερο το ποσοστό των πτήσεων που επηρεάζεται για την Κύπρο. Είπε ακόμη πως είναι καλό όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν να ταξιδέψουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να ξέρουν την αλήθεια και πως δεν είναι ένα πρόβλημα που λύεται. 

Να μην αναμένουμε λοιπόν συνέχισε, «ως δια μαγείας κάποιος να λύσει αυτό το πρόβλημα, ούτε η Hermes Airports μπορεί να το λύσει, ούτε το Υπουργείο Μεταφορών, ούτε εμείς ως Υφυπουργείο Τουρισμού αφού είναι τόσο μεγάλη η ζήτηση για ταξίδια που δεν έχουν καταφέρει αεροπορικές εταιρείες να στελεχώσουν όπως πρέπει τα προγράμματα τους» . Είπε ότι ακόμη και αεροδρόμια στο εξωτερικό έχουν έλλειψη προσωπικού. 

Ακολούθως ο κ. Περδίος συμβούλεψε το επιβατικό κοινό όσοι μπορούν να ταξιδέψουν εκτός Ιουλίου και Αυγούστου και να μεταφέρουν πιο κάτω τις διακοπές τους, ώστε να βοηθήσουν τους εαυτούς τους τις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια. 

Πρόσθεσε επίσης πως το Υφυπουργείο τουρισμού ναι μεν διαφημίζει για το καλοκαίρι αλλά με τρόπο που να αντιλαμβάνεται ο κόσμος στο εξωτερικό ότι το καλοκαίρι της Κύπρου επεκτείνεται μέχρι και τον Νοέμβριο. Με αυτόν τον τρόπο βοηθούμε και εμείς τις αεροπορικές εταιρείες, τα αεροδρόμια, τους πράκτορες που κάνουν τις κρατήσεις και τα λοιπά, κατέληξε.  

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button