Επικαιρότητα

Μητροπολίτης Γεώργιος: Βοήθεια εκκλησίας για 3ο και 4ο παιδί

Είναι απαραίτητο η Εκκλησία της Κύπρου να συνεχίσει αλλά και να επεκτείνει το φιλανθρωπικό και κοινωνικό της έργο δηλώνει ο υποψήφιος για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, καταθέτοντας στον δημόσιο διάλογο μια τολμηρή πρόταση που αφορά στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στον τόπο μας. 

 

«Θα πρέπει να πάρουμε τον σφιγμό της κοινωνίας σήμερα και τον σφιγμό παγκόσμια αλλά και στον τόπο μας. Όσο πάμε οι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι λιγοστεύουμε. Είναι υπογεννητικότητα. Η Εκκλησία έχει ρόλο να στηρίξει την οικογένεια. Όπως και στην Ελλάδα σε κάποια μέρη Θράκη για παράδειγμα, η Εκκλησία έρχεται και στηρίζει 3ο και 4ο παιδί, έτσι σκοπεύω να δοθεί βοήθεια μέσω της Εκκλησίας για να αντιμετωπίσουμε και αυτό το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πάφου Γεώργιος, προσθέτοντας παράλληλα τη βούληση του να στηρίξει νέους που θέλουν να σπουδάσουν, ανθρώπους που δυσκολεύονται και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή επιβίωσης. 

 

Κληθείς να σχολιάσει την πιθανότητα να δημιουργηθεί ζήτημα σε σχέση με τη διαδικασία των Αρχιεπισκοπικών λόγω ενδεχόμενων ενστάσεων επί του εκλογικού καταλόγου αλλά και υπερβολικών εγγραφών, απάντησε πως η απόφαση θα ληφθεί σε αυτή την περίπτωση από την Ιερά Σύνοδο. Στη Δημοκρατία είπε δεν υπάρχουν αδιέξοδα και σε αυτή την περίπτωση είτε θα κλείσουν οι εκλογικοί κατάλογοι είτε οι εκλογές θα μεταφερθούν παρακάτω. Αν θα γίνουν πρόσθεσε 18 Δεκεμβρίου ή παρακάτω, δεν έχει τόση σημασία. 

 

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button