Κύπρος

Μηδενική ανοχή στους μεθυσμένους οδηγούς

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος προέδρευσε σήμερα, Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, 2020, συνεδρίας του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργου Σαββίδη.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας, ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι η συνεδρία ήταν αρκετά παραγωγική καθότι λήφθηκαν διάφορες αποφάσεις οι οποίες κρίνονται πολύ σημαντικές για το θέμα της Οδικής Ασφάλειας.  Συγκεκριμένα, ο κ. Υπουργός είπε ότι παρουσιάστηκαν στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας πολύ ανησυχητικά στοιχεία τα οποία σχετίζονται με την υπερβολική ταχύτητα, καθώς επίσης στοιχεία τα οποία αφορούν οδηγούς που βρίσκονται υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ.

Ο κ. Καρούσος επεσήμανε ότι «έχει ληφθεί απόφαση από το Συμβούλιο Οδικών Μεταφορών όπως το Τμήμα Οδικών Μεταφορών αξιοποιήσει περαιτέρω τις εξουσίες τις οποίες έχει, ώστε όταν και εφόσον διαπιστωθεί ότι ο οδηγός είναι επικίνδυνος για την οδική ασφάλεια, π.χ. οδηγεί κάτω από την επήρεια ναρκωτικών, να αναστέλλει την άδεια οδήγησής του μέχρι την περαιτέρω διαλεύκανση της υπόθεσης».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις εξουσίες του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, ο κ. Καρούσος είπε ότι «το Τμήμα Οδικών Μεταφορών έχει την εξουσία, και το κάνει ήδη σε αρκετές περιπτώσεις, να αναστείλει την άδεια οδήγησης, ή να την ακυρώσει και να ξαναζητήσει επανεξέταση ή να πάρει κάποια επιπρόσθετα μέτρα. Το μέτρο εφαρμόζεται ήδη, αλλά θα εξαντλήσουμε την αυστηρότητα μας σε αυτό τον τομέα. Εάν οποιοσδήποτε είναι θετικός σε ελέγχους νάρκοτεστ, τότε άμεσα θα αναστέλλεται η άδεια οδήγησης μέχρι να προωθηθεί το θέμα του σε ιατροσυμβούλιο για να διαπιστωθεί εάν είναι επαναλαμβανόμενος χρήστης ή όχι. Επίσης, εάν κάποιος αναπτύσσει υπερβολικά ψηλή ταχύτητα και η οποία κρίνεται επικίνδυνη, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών μπορεί να αναστείλει την άδεια οδήγησης του συγκεκριμένου οδηγού».

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button
Close