Πάφος

Με τον Βανδαλισμό σκοτώνετε την Πάφο μας

Έχω αγγίξει πολλές φορές στο παρελθόν αλλά και πρόσφατα, το απεχθές φαινόμενο του βανδαλισμού, που σκοτώνει την πόλη μας και δυστυχώς καθημερινά το βλέπουμε να αυξάνεται επικίνδυνα. Αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα δεν έχουν θέση στην Πάφο μας. Αποτελούν Αίσχος και Ντροπή. Αυτές οι καταδικαστέες, ξεδιάντροπες πράξεις πρέπει να ενεργοποιήσουν όλους μας ενάντια στην αλητεία. Φτάνει πια! Η φθορά, η καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας ισοδυναμεί με ξεκάθαρο βανδαλισμό και αποτελεί ποινικό αδίκημα. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους πολίτες, έτσι ώστε να ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας προς αυτή την κατεύθυνση. Θα πρέπει άμεσα οποιαδήποτε βανδαλιστική συμπεριφορά να καταγγέλλεται είτε στο Δήμο, είτε στην Αστυνομία και να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα.

Δυστυχώς, εκεί που αναμένουμε να χαρούμε τα έργα που εκτελούνται, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να δεχόμαστε την βεβήλωση και τη φθορά τους από μια μικρή μειοψηφία ατόμων, που όχι μόνο δεν σέβονται την πόλη μας, αλλά ούτε τους εαυτούς τους. Ο σεβασμός στη δημόσια περιουσία, υποδηλώνει σεβασμό σε μας τους ίδιους. Σε όλους εμάς τους φορολογούμενους πολίτες που καθημερινά αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για να διορθώνουμε και να ανεχόμαστε την απολίτιστη συμπεριφορά όλων αυτών των ανεγκέφαλων βανδάλων. Ο βανδαλισμός επεκτάθηκε έντονα και στην ιδιωτική περιουσία και το φαινόμενο φαίνεται να είναι πλέον ανεξέλεγκτο. Τελευταία, έχουν εντελώς αποθρασυνθεί, αφού από το μένος τους δεν ξέφυγαν ούτε τα ιερά μας μνημεία.

Η Πάφος δεν χρειάζεται μουτζουρωμένους τοίχους, υβριστικά συνθήματα, σύμβολα και χυδαίες φράσεις ή χειρότερα δεν χρειάζεται φαινόμενα καταστροφής αγαλμάτων, μνημείων, ιστορικής σημασίας κτηρίων, ούτε και ασέβεια προς το περιβάλλον, κόψιμο δέντρων κτλ. Η Πάφος χρειάζεται σεβασμό, παιδεία και πολιτισμό. Χρειάζεται μια νεολαία με ισχυρή άποψη και αγάπη προς την πόλη της.

Ο Δήμος Πάφου θα πρέπει να προβληματιστεί έντονα γύρω από αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο και να προτείνει άμεσα λύσεις προς την αποτελεσματική πρόληψη και εξαφάνισή του. Η χορήγηση ειδικών αδειών για graffiti σε συγκεκριμένους χώρους είναι προς την ορθή κατεύθυνση και θα πρέπει να ενισχυθεί. Θα πρέπει να ενισχυθεί επίσης η αστυνόμευση και η πρόληψη κατά του βανδαλισμού. Επιπρόσθετα, θα μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε συστήματα ασφαλείας σε συγκεκριμένους χώρους. Επίσης, στο τελείωμα του μπογιατίσματος ή των λοιπών στοιχείων θα μπορούσε να εφαρμοστεί ειδικό φινίρισμα που να αποτρέπει το βανδαλισμό και να επιτρέπει το εύκολο καθάρισμα. Σημαντικότερο ρόλο θα πρέπει να διαδραματίσει η παιδεία προς την κατεύθυνση αυτή και η καλλιέργεια σωστής κουλτούρας σεβασμού προς τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία και σίγουρα αγάπη προς την πόλη μας.

Κυριότερα από όλα, οι διάφοροι «οργανωμένοι» ας μας αποδείξουν ότι πραγματικά αγαπούν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και πάνω από όλα την Πάφο μας. Ας ξεκινήσουν μαζί μας μια εκστρατεία καθαρισμού και αποκατάστασης όλων όσων έχουν βανδαλίσει τα μέλη τους. Ας ξεκινήσουν καθαρίζοντας οι ίδιοι τα χάλια που έχουν προκαλέσει. Ας ξεκινήσουν μια εκστρατεία ενημέρωσης των μελών τους και εξάλειψης αυτής της ανόητης πρακτικής των ανούσιων «ταμπελών» και των παράλογων συνθημάτων.

Είμαστε όλοι μας ασυμβίβαστοι με το παλιό και το κατεστημένο. Ιδιαίτερα εμείς οι νεότεροι. Αλλά σεβόμαστε τους γύρω και πρώτιστα την πόλη μας. Μαγκιά παιδιά, δεν είναι να μουτζουρώνεις την πόλη σου για να κάνεις την όποια δήλωση. Μαγκιά είναι να σωθείς και να σώσεις τους γύρω σου από τον ψευτόκοσμο των «δήθεν» και των ναρκωτικών. Θέλεις να κάνεις δήλωση: Κάνε την με ΠΡΑΞΗ ενάντια στα ναρκωτικά, ενάντια στην ταχύτητα, ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. Κάνε την ΒΙΩΜΑ ενάντια στη φτώχεια και την καταπίεση, ενάντια στη βία και το ψέμα, ενάντια σε κάθε άδικο. Εμείς, δεν σε θέλουμε ούτε στο περιθώριο, ούτε στο σκοτάδι. Σε θέλουμε ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ. Γι’ αυτό, μην γίνεσαι μέρος της καταστροφής. Πάλεψε μαζί μας!

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ θέλουμε μια ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΦΟ. Με διαρκή Ανάπτυξη. Με ΠΡΟΟΔΟ.

Θέλουμε Μια ΠΑΦΟ ΙΣΧΥΡΗ, Δίπλα σε κάθε Πολίτη. Μια ΠΑΦΟ ΙΣΧΥΡΗ Δίπλα Σου.

Δίπλα στον κάθε ένα Ξεχωριστά.

Παλεύουμε ΤΙΜΙΑ, ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.

ΠΑΛΕΨΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!

Με ΘΕΛΗΣΗ. Με ΟΡΑΜΑ. Με ΠΕΙΣΜΑ.

Με ΑΓΑΠΗ και ΑΝΘΡΩΠΙΑ!

Φίλιππος Θ. Φιλίππου

Πολιτικός Μηχανικός

Δημοτικός Σύμβουλος Κ.Σ. ΕΔΕΚ στον Δήμο Πάφου

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button