Επικαιρότητα

Με την υπουργό Παιδείας ο δήμαρχος Πόλης

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Πόλεως Χρυσοχούς, κ. Γιώτη Παπαχριστοφή με την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Αθηνά Μιχαηλίδου, στην παρουσία του Αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, κ. Χρύσανθου Σαββίδη, της Δημοτικού Γραμματέα και Επιθεωρητών του Υπουργείου, με σκοπό την συζήτηση του αιτήματος του Δήμου για δημιουργία Παραρτήματος Ειδικού Σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς.

Η ανάγκη προκύπτει από το γεγονός ότι στην περιοχή του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς υπάρχουν παιδιά, τα οποία είναι άτομα με ειδικές ανάγκες και σήμερα φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο Θεοσκέπαστης στην Πάφο, το οποίο είναι υπερπλήρες. Η καθημερινή τους μετάβαση εκτός της περιοχής, είναι αφενός πολυδάπανη για το κράτος και αφετέρου πολύ δύσκολη για τα ίδια τα παιδιά.

Κατά την συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα, συζητήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας του Δήμου με το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας για προώθηση του αιτήματος προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών της απομακρυσμένης περιοχής Πόλεως Χρυσοχούς.

Ο Δήμος εξέφρασε την προθυμία του για παραχώρηση του χώρου στέγασης του Ειδικού Σχολείου. Το Υπουργείο Παιδείας εξέφρασε την βούληση να αξιολογήσει το όλο θέμα της αναγκαιότητας της δημιουργίας Παραρτήματος Ειδικού Σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες στον Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς, όπως επίσης και την βιωσιμότητα του έργου.

Δείτε Περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button